За недобудовані дороги і дитячі садочки українці мають завдячувати уряду Зеленського, – Михайло Бондар

Uncategorized

Уряд Зеленського заблокував проведення бюджетних платежів та реєстрацію платіжних доручень із державного бюджету, окрім захищених статей.

Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Михайло Бондар під час брифінгу в парламенті, коментуючи оприлюднений у ЗМІ лист прем’єр-міністра Олексія Гончарука до міністра фінансів Оксани Маркарової.

Загрузка...

«Уряд зробив «подарунок» для органів місцевого самоврядування. Він зупинив не лише проведення платежів, але й реєстрацію платіжних доручень бюджетних зобов’язань органами казначейства за загальним кодом держбюджету.

Подібні дії вчинені вдруге за цей рік. Вперше уряд заблокував субвенцію на соц-економ. Зараз це державний фонд регіонального розвитку (ДФРР)», – сказав політик.

Народний депутат наголосив, що відповідний указ очільника уряду, фактично, є службовим злочином і блокує роботу держустанов.

«Перший крок – зупинка проведення платежів. “Епоха бідності закінчилася”. Другий крок – зупинка реєстрації бюджетних зобов’язань – це службовий злочин посадових осіб на чолі з прем’єр-міністром. Не реєструвати зобов’язання – це пряме порушення Бюджетного кодексу.

ДФРР – це школи, садочки, лікарні, які недоотримують кошти. Зупиняться проплати по будівництву доріг «Укравтодором» та інше. Не закуплять ліки за державні кошти, а ще всі держустанови, органи податкової, митної служби, казначейства, Національної поліції України і навіть Державне бюро розслідувань, Міністерство оборони, котрі на кінець року планували купити якийсь папір, техніку, розрахуватись за інтернет, оплатити проведені роботи по будівництву тощо, нічого не матимуть», – зазначив він.

Також Бондар звернувся до представників уряд і наголосив, що заборона на реєстрацію бюджетних платежів в Україні застосована вперше.

«Шановні члени уряду, на таке до Вас не йшов ніхто, а коли на пару днів минулого року зупинялися платежі, то виключно для збалансування доходів і видатків. Ніхто не зупиняв реєстрацію бюджетних зобов’язань. Цим рішенням прем’єр-міністра України він заблокував державний фонд регіонального розвитку, перед тим він заблокував фонд соц-економ розвитку. Це і є подяка людям за довіру і «Слугам народу», яких вони вибрали, а ті в свій час обрали кабінет міністрів», – сказав депутат.

Парламентар підкреслив, що українці відчують дію цього указу на собі.

«Шановні українці, якщо у вашому регіоні не будується дитячий садочок, школа, а підрядним організаціям, які вже зробили цю роботу, не виплачуються кошти за проведені роботи, це все завдяки прем’єр-міністру», – зауважив Бондар.

Джерело

Loading...
Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *