Справа сиплеться на очах! «Кузьменко не могла пiдiрватu вuбухівку, тому що перебувала в клініці», – адвокат (ВІДЕО)

Uncategorized

Триває процес обрання запобіжного заходу для медика Юлії Кузьменко, підозрюваної в убивстві журналіста.

У Печерському районному суді Києва триває процес обрання запобіжного заходу медику й волонтеру Юлії Кузьменко, підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Загрузка...

Адвокат Владислав Добош на захист підозрюваної наводить свої аргументи наголошуючи на тому, що запобіжний захід має бути обраний, за процедурою, тільки після оголошення підозри. В цій підозрі має бути чітко обґрунтований мотив убивства, злочинний умисел, до підозри в додатку мають додаватися докази причетності підозрюваної особи до даної справи.

За його словами, затриманій Кузьменко була зачитана лише частина підозри. При цьому в тексті документу і в додатках не міститься жодних прямих доказів, які би вказували на причетність Юлії Кузьменко до вчинення вибуху автомобіля, в якому знаходився Павло Шеремет.

Як стверджує адвокат, суд відмовився долучити в якості свідків працівників лікарні «Охматдит», де працює Кузьменко. На його думку, вони могли би підтвердити у цій справі, що Юлія Кузьменко вранці в день убивства журналіста вже працювала в лікарні і не могла перебувати в двох місцях одночасно.

У підозрі вказано, що Кузьменко після того, як вночі підклала вибухівку під вказаний автомобіль, пізніше переодяглася в спортивний костюм, окуляри і перуку і на момент вибуху перебувала неподалік в закинутому будинку, звідки за допомогою дистанційного присторою і змусила вибуховий пристрій здетонувати.

Адвокат Добош ставить під сумнів цю підозру, оскільки, за його словами, під час обшуку подібних предметів (спортивного костюма, окулярів, перуки) в помешканні Кузьменко не було виявлено і не додано до справи.

Раніше адвокат Владислав Добош висловив недовіру Вовку, зокрема, через відмову допитати двох свідків – директора Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я, де працює Кузьменко, та її колишнього чоловіка.

Печерський районний суд Києва відмовився відвести суддю Сергія Вовка, який розглядає запобіжний захід для Кузьменко.

Loading...

Нагадаємо, вчора 12 грудня заступник голови Національної поліції України Євген Коваль назвав п’ятьох підозрюваних у виконанні вбивства Шеремета. Це Яна Дугарь, Юлія Кузьменко, Андрій Антоненко і подружжя Грищенків.

Кузьменко Юлія, за словами Коваля, з 19:36 19.07.2016 до 09:20 20.07.2016 телефоном не користується, що взагалі для неї є нехарактерним і є тільки в ці дати, в дати скоєння злочину відносно Шеремета. Так як завжди вона на роботі, а це була середа 20 числа, вона на роботі зазвичай з 07:30 або 8 годин. Якщо ні, то вона завозить дитину до школи або займається особистими справами і є дуже активною особою, яка постійно спілкується, використовуючи мобільний телефон, як і в ті часи, в 2016 році. Але саме в той період, який я вам назвав, вона телефоном не користується. Він просто лежить на одному місці», – розповів Коваль.

Слідство також вважає, що на відео, на якому зафіксовано підкладання вибухового пристрою під автомобіль, особа жіночої статі, яка прикріплює бомбу, і є Юлією Кузьменко. На це також, на думку слідчих, вказує хода зафіксованої на відео особи.

Джерело

Loading...

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *