Голубовська назвала найбезпечнішу вaкцuну від кopoнавipyсу

Uncategorized

Провідний Київський інфекціоніст Ольга Голубовська назвала найбезпечнішу вaкцuну від кopoнавipyсу.

За словами завідувачки кафедри інфекційних хвороб Національного медуніверситету імені Богомольця в ефірі передачі Власть vs Влащенко, це

Загрузка...

інактивована (містить у своєму складі неактивний, «вбитий» вiрус) вaкцuна CоronaVac/Sinоvac Biotech.

«Все тільки вивчається, але я абсолютна згодна, що за профілем безпеки найкраща з тих, що у нас є, це CоrоnaVac, китайські вакцини.

Там розповідають, що вони не ефективні/ефективні… Послухайте: Китай перевакцинований — все тихо-спокійно. Індонезія перевакцинирована. Якщо я не помиляюся, Сінгапур теж. Тому не треба…»,- розповіла Голубовська.

Лікар-інфекціоніст підкреслила, що антитіла — це не весь імунітет.

Loading...

«Всі вже вивчили, що є Т-клітинний імунітет. Так ось рівень антитіл і рівень і сила Т-клітинного імунітету не завжди корелює. Просто у нас немає іншого механізму. У нас є механізм тільки визначати антитіла. Ось і все», — пояснила медик.

Вона також звернула увагу на статтю президента Європейської федерації імунологічних товариств (EFIS) професора Андреаса Радбруха про те, що не можуть бути титри антитіл через півроку такими ж, як вони були на піку захворювання або після захворювання — вони падають і залишаються на рівні 10-20% від вихідного.

Відповідаючи на запитання ведучої, чому тоді CоrоnaVac не хочуть визнавати в деяких країнах ЄС, Голубовська пояснила це економічною, а не медичною причиною.

«Це чисті гроші, це захист своїх ринків, і все. Вони ринки свої захищають — там про медицину дуже мало. Взагалі у всій цій коронавірусній історії про медицину дуже мало. І я думаю, що рано чи пізно цьому буде дана оцінка», — висловилася лікар.

Джерело

Loading...