Удaром Bayraktar ліkвідoвано офiцер ЗС РФ, який командyвав обcтрiлом Гранітного

Uncategorized

Ударом Bayraktar ліквідовано офіцер ЗС РФ, який командував обстрілом Гранітного, не «відпускник»

Гібридна армія РФ на Донбасі 26 жовтня внаслідок удару БПЛА Bayraktar TB2 зазнала втрат не тільки в техніці, а й живій силі: ліквідовано офіцера ЗС РФ.

Загрузка...

Про це у Telegram повідомив український волонтер Роман Донік. Саме він першим повідомив про застосування на Донбасі «Байрактару», передає Діалог.UA.

«Окупанти ретельно приховують, що 26 жовтня загинув російський офіцер (діючий, не відпускник і не «їх там»)», — поділився інформацією волонтер.

За його даними, йдеться про старшого офіцера батареї, який керував обстрілом Гранітного. Внаслідок тієї атаки 26 жовтня було пошкоджено 6 цивільних будинків, а також поранено двох військових ЗСУ, один з яких помер. Українським військовим довелося дати «відповідь» за допомогою БПЛА.

Loading...

Контекст

26 жовтня ЗСУ вперше застосували у бою на Донбасі ударний безпілотник Bayraktar TB2 турецького виробництва. Не перетинаючи лінію фронту, завдав удару по артилерійській батареї ЗС РФ, яка обстрілювала Гранітне.

Генштаб ЗСУ того ж вечора підтвердив інформацію про бойовий виліт «Байрактару». Було оприлюднено відео цієї операції, де авіабомба знищує російську гаубицю калібру 122 мм.

Loading...