НАК Нафтогаз — державна компанія? Державна. Тобто наша з Вами. Інфраструктура, труби і насоси, вся техніка, будівлі, машини, компи і принтери — то все не коболєвих, а належить, нам з Вами

Uncategorized

Питання до всіх, хто молиться на Коболєва і коболєвих, тіпа лібералів/риночників. НАК Нафтогаз — державна компанія? Державна. Тобто наша з Вами. Інфраструктура, труби і насоси, вся техніка, будівлі, машини, компи і принтери — то все не коболєвих, а державі належть, нам з Вами, вірно? І коштів у коболєвих своїх там немає — там наші з Вами кошти.

Влітку державна (наша з Вами) компанія, за наші з Вами кошти, закупила на зиму газ, задешево.

Загрузка...

І правильно зробила, запас потрібен. Потім надворі стало холодніше — і компанія раптом вирішила продавати наш з Вами газ, куплений тоді задешево — по вищій і ще вищій і ще вищій ціні, піднімаючи ціну щомісяця, своїм власним (тіпа ринковим) рішенням.

Продаючи нам з Вами й без того наше з Вами, ще й надприбутки на нас з Вами коболєви вирішили заробити. Як так, чому? А мовляв, тому що ринок і правила ринкові: стає холодно, попит росте — от і ціна має рости.

Горе-бізнесмени, блін, і горе-риночники, на посадах і на зарплаті державних чиновників.

Слів цензурних не вистачає. Хто їх учив азам економіки, щоби ринок бачити там, де його і близько немає? Хто закладав їм основи моралі й людяності? Не кажу вже про милосердя, адже шкуру вони зараз знімають з людей і без того придавлених пандемією і злиднями, втратою роботи і доходів родини.

Loading...

Будь-яка держава, наша в тому числі, має забезпечити дві важливі речі — безпеку і справедливість. Все решта ми з Вами можемо забезпечити самі. А от безпеку і справедливість — лише держава. Для цього ми їй платимо податки і даємо право від нашого імені розпоряджатися нашими з Вами, народними, ресурсами. Зараз люди відчувають себе в НЕбезпеці й

НЕсправедливості, і не тільки через завищені ціни на газ.

Аналогічний «ринок» в секторі енергетики, «ринок» в усіх мережах — коли не споживаючи продукт, нас чомусь змушують платити щомісячно за утримання мереж його доставки, список «ринків» можна продовжувати…

Але чи варто? На жаль, і тут, серед моїх френдів і підписників, є чимало людей, які моляться на коболєвих, вітренків, гончаруків, яресьок, абромявічусів та інших тіпа «риночників», вірячи ніби вони дійсно кудись виведуть нашу економіку і країну. Придивіться уважніше: насправді, на державних посадах, за наш з Вами рахунок, вони лише себе капіталізують, буквально і фігурально капіталізують, щоб потім чухнути куди повище і подалі, з новим рядком топ-посади у CV. Хіба не так?

Анатолій Гриценко

Loading...