Спалах коронавірусу на Рівненщині! Що зараз відбувається у селі Тинне (ВІДЕО)

Uncategorized

На в’їзді у село Тинне Сарненського району, де мешкає понад 5 тисяч людей і яке є одним із найбільших в Рівненській області, облаштовано три пропускних пункти. Про це інформує з місця події кореспондент Суспільного.

На цих пунктах рятувальники обробляють автомобілі усіх, хто повертається в населений пункт. Із села поліція не випускає.

Загрузка...

Саме з цього села усі дев’ятеро інфікованих (літня жінка померла кілька днів тому) на коронавірус, це шестеро жінок і троє чоловіків, їх вік від 40 до 75 років. За кордоном ніхто з них не був, але люди були у групі ризику, бо мали супутні захворювання.

Завамбулаторії села Тинне Анатолій Речун розповів Суспільному, що пов’язати захворілих до якоїсь однієї релігійної конфесії – не можна.

– Коли ввівся карантин, просвітера, батюшка московського патріархату – вони поставились до цього свідомо і заборонили відвідування парафіянам заходів. Зараження було міжрівневим, між тими, хто приїхав з-за кордону. Є такі, що приїхали і не подавали інформації, люди повернулись з Італії, Чехії, Польщі, Німеччини. Шукаємо, звідки вогнище пішло, – каже лікар.

Голова Немовицької ОТГ Віктор Савчин зв’якок спалаху вірусу із богослужіннями також заперечує:

– Ми рішення виконкому прийняли про припинення, про заборону. Не рекомендувати, а заборонити проведення всіх богослужінь по церквах і по молитовних будинках. В цю неділю останню богослужіння у церквах вже не проводили. Не можна пов’язувати це з тим, що люди перебували на богослужінні і в цьому виникла проблема. Ні. Ці останні взагалі дуже рідко ходили на службу. Тут УПЦ – одна церква і два молитовних будинки – п’ятидесятники. Там багато людей ходить, але, кажу, останню неділю після того, як ми їм вручили рішення – вони припинили зібрання і відправлення.

Як відомо, станом на ранок 27 березня 2020 року до Центру надійшло 277 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 1401 повідомлення про підозру на COVID-19.

Раніше ми повідомляли про те, де і скільки підозр на коронавірус у нашій області не підтвердилось.

Тим часом, у пресслужбі ОДА станом на 16:36 27 березня повідомляють наступне:

– На виїздах із села встановлено пости патрульної поліції спільно з ДСНС. До з’ясування обставин – заборонено залишати село. Рух габаритного транспорту відбувається в обхід Тинного.

– Працівники поліції встановлюють осіб, які могли контактувати з інфікованими.

Loading...

– У селі проводиться посилена інформаційна робота про важливість самоізоляції та негайного звернення до лікувального закладу у випадку появи симптомів захворювання. Працюють також через лідерів громадської думки та релігійних громад.

– Проблем із поставкою продуктів та ліків немає.

Джерело

Loading...