Приїхати в місто яке звільнив «Азов» і яке після обстрілів з ОРДЛО бачило вбuтих людей прямо на вулицях, заявити таке? Це треба вміти…

Uncategorized

Радник секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення окупованих територій Донбасу Сергій Сивохо анонсував створення Національної платформи примирення і єдності, щоби почати “пошук діалогу на шляху до миру”.

«Підтверджую, що в Золотому вже розпочато розведення. А ось що за ситуація зараз з «Нацкорпусом», я не в курсі. Хочете мою думка? Це незаконне збройне формування!», – сказав він.

Загрузка...

Зокрема, Сивохо наголосив, що “більшість українців хочуть саме цього, але войовнича меншість продовжує диктувати стару набридлу політику”.

Якщо ми хочемо повернути Донбас ми маємо навчитись пробачати.

“Мир неминучий. А значить, сильній та незалежній Україні – бути”, – переконаний Сивохо.

Водночас він наголосив, що Зеленський – “президент миру і діалогу”, проте “краще не випробовувати ступінь терпіння президента“.

“Чим більше ми говоримо про свободу, тим більш стаємо залежними”, – прочитав Сивохо з папірця текст виступу.

Нагадаємо: П’ять років тому сталася одна з найбільш ключових перемог сил АТО на першому етапі війни. 13 червня 2014 року відбулося звільнення Маріуполя від бойовиків, які здійснювали безчинства у місті протягом декількох місяців (захоплення міськради, напади на прихильників єдиної України, штурм міського управління внутрішніх справ тощо).

Підготовка до операції У МВС, враховуючи повний параліч силових структур у місті, було вирішено зробити ставку на батальйон «Азов», який було доукомплектовано та забезпечено необхідним озброєнням. Також до зачистки було залучено 72-у механізовану бригаду ЗСУ.

Loading...

Обстріл східних околиць Маріуполя з РСЗВ «Град» 24 січня 2015 року, коли загинули 30 жителів міста, ще 118 людей були поранені. Пошкоджені були 79 великих об’єктів, з них 22 багатоповерхівки та 37 приватних будинків.

Загалом буквально за дві хвилини були повністю або частково зруйновані чи пошкоджені понад 200 будівель.

Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *