Договорився…. Кравчука хочуть викликати «на килим» у ВР

Uncategorized

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування хоче запросити голову української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука на засідання через його заяви про вибори в ОРДЛО 31 березня 2021 року.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив перший заступник голови Комітету, народний депутат фракції “Голос” Роман Лозинський.

Загрузка...

“Наступними кроками … буде запросити Кравчука в парламент. Він має нести відповідальність за свої слова”, – сказав він.

Лозинський уточнив, що Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування наразі готує запрошення Кравчуку на засідання Комітету.

“Наразі ми обговорили і готуємо зараз юридичні підстави для запрошення, щоб це все було офіційно, в правовому полі”, – сказав Лозинський.

За його словами, жодних звернень від представників ТКГ щодо напрацювання законопроєкту, який має забезпечити місцеві вибори в ОРДЛО 31 березня 2021 року, до Комітету не надходило.

Loading...

“Жодних обговорень не було. Голова Комітету нас переконує, що жодних звернень на Комітет не прийшло. Ми як народні депутати, члени профільного комітету з різних фракцій, не лише опозиційних, як “Голос”, а й зі “Слуги народу” (запитуємо – ред.): звідки це взялося, де парламент у цьому процесі і як парламент потім може ухвалювати відповідні законодавчі акти, зокрема призначати вибори, якщо зараз виходить Кравчук, перед тим виходив Фокін, і представляють план Путіна? Тобто, це абсурд, послаблення наших позицій на міжнародній арені”, – зазначив перший заступник голови Комітету.

Лозинський додав, що Комітет з питань державної влади поки не проводив засідання щодо цього, але “вже теж висловився, що на цю самодіяльність є дуже конкретна негативна оцінка представників, в тому числі монобільшості”.

Лозинський зазначив, що Леонід Кравчук, як і його колишній заступник Вітольд Фокін, не узгоджував жодних ідей і планів дій щодо Донбасу з Комітетом і парламентом. “Я як перший заступник голови Комітету, як представник фракції “Голос”, висловлюю чітку позицію – цей план має бути напрацьований у Верховній Раді, має бути консенсус. Ми не повинні воювати один з одним, ми повинні мати єдину спільну проукраїнську позицію. А представники ТКГ мають її реалізовувати, відстоювати, представляти. Вони не можуть, що їм насниться вночі, вранці висловлювати, не можуть займатися самодіяльністю”, – підкреслив Лозинський.

Нардеп додав, що члени Комітету з питань державної влади дійшли консенсусу, що вибори в ОРДЛО не модна проводити до демілітаризації, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Якщо провести вибори раптово, без повернення туди українського інформаційного простору, бойовики, вчорашні сепаратисти, терористи, знімуть камуфляжі, одягнуть костюми, підуть на вибори і стануть обраною владою. Ми отримуємо за таких умов і за такого плану проросійських, легально обраних представників місцевого самоврядування там і потім представників у парламенті”, – сказав Лозинський.

Крім того, Лозинський наполягає на ухваленні проєкту постанови 4177, яка рекомендує президентові реагувати на антиукраїнські заяви представників України у міжнародних дипломатичних представництвах. у південних та східних областях на виборах та навіть очікуваний карантинний колапс.

Loading...

#ні_капітуляції #111стаття

Loading...