Обурений народ пише в соцмережах, якою має бути справедлива зарплата у міністрів

Uncategorized

Днями Урядовий портал оприлюднив дані щодо зарплат українських міністрів. Так середня заробітна плата Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука в 2019 році становила 60,479 тис. грн, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в середньому отримував 100,041 тис. грн щомісяця, а міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов лише у грудні отримав 222,592 грн. Рекордно високу зарплату серед міністрів має Вадим Пристайко, міністр закордонних справ, у грудні йому нарахували 233,893 тис. грн.

Ця інформація підірвала соціальні мережі. Українці у Facebook обурюються: більшість стверджує, що такі зарплати міністрів є просто цинічними. Також користувачі соцмереж пропонують свої варіанти зарплат для міністрів.

Загрузка...

Обурені люди пишуть: “Новосад не зможе утримувати дитину на 36 тис. грн, а я себе жінку і дитину за 8 тис. можу?!” чи “Нехай за 2200 спробували б утримувати дитину з інвалідністю без можливості працювати”.

“Люди на 3-4 тис. виживають, а їм все мало і мало”, – пише ще одна користувачка соцмережі.

Та є серед коментарів й такі, що підтримують високі зарплати міністрів. “Читаю коментарі і думаю: а ви взагалі розумієте джерело корупції в Україні? Власне, через низькі зарплати чиновників топ рівня і народжується корупція такого рівня.

Я вважаю, що міністри повинні мати високі зарплати, але й нести високу відповідальність. Працювати як топ-менеджери компаній з чіткими показниками результатів і стратегією розвитку. Давайте будемо об’єктивними, а не емоційно порівнювати свої доходи на своїх робочих місцях (з нашим ступенем відповідальності) з аналогічними показниками у міністерствах, бо це інфантильно”, -пише один з коментаторів.

Loading...

Втім, чимало людей в соцмережах певні, що зарплата міністрів має бути такою, як у звичайних людей, і збільшуватись лише в тому випадку, коли збільшується зарплата в усіх українців.

Є й дуже радикальні користувачі. Один з них пише: “Зарплата у міністрів має бути 4-5 тис. євро, але якщо високопосадовець не може впоратися на посаді чи є безвідповідальним – його чекає конфіскація майна і розстріл”.

“Нехай зарплата у них буде такою, як зараз, але заради Бога зніміть з них пільги і віддайте тим, хто справді їх потребує!”, – зазначив ще один користувач Facebook.

Джерело

Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *