У Зеленського дуже примітивне розуміння економічних процесів, — в інтернет злили аудіозапис можливої розмови Гончарука. ВIДЕО

Uncategorized

На одному із засідань Кабміну наприкінці минулого року, де були присутні прем’єр-міністр Олексій Гончарук, голова Мінфіну Оксана Маркарова, глава НБУ Яків Смолій і його зам Катерина Рожкова, нібито розробляли пояснення для президента про причини зміцнення курсу гривні.

В опублікованому на Youtube записі звучать голоси, схожі на прем’єр-міністра Олексія Гончарука, заступника голови НБУ Катерини Рожкової, пише Цензор.НЕТ.

Загрузка...

Також озвучується дата, в яку нібито відбувається розмова — 16 грудня.

Голос, схожий на голос прем’єр-міністра, просить допомогти йому пояснити президенту на запланованій нараді з питань економічної політики, що відбувається з курсом, за рахунок чого він зміцнюється, і чи є в бюджеті дірка в 50 мільярдів.

Він передає нібито розмову з президентом, де Зеленський просить «перестати морочити голову», коли зміцнення гривні йому пояснюють сприятливою макроекономічною ситуацією.

«У Зеленського дуже примітивне, в сенсі просте розуміння економічних процесів. Він розуміє: є платіжний баланс, він сильно змінюється, а гривня сильно зміцнилася. Аномально. Він шукає відповідь на це запитання. Як йому виразно пояснити таке: на початку року, перед виборами населення не вірило в гривню, тому що це фактор нестабільності. Гривню всі розгойдували, тому вона була слабшою, ніж повинна бути.

Це я зараз фантазую. Після виборів всі розповідали, що гривня бахне, буде за 50. Тому що вона зробила — спочатку повернулася в той стан, в якому повинна бути економічно. Потім люди побачили: парламент сильний, молодий, страхи, які були перед виборами не підтверджуються. Потім — новий, сильний президент, бла-бла-бла… Рівень довіри безпрецедентний до влади. Гривня продовжує зміцнюватися. У нього немає цього розуміння. Треба показувати і говорити, щоб це мало дуже реалістичний вигляд. Тому що поки у нас не буде для президента відповіді на запитання, у нього буде порожнє місце там, і йому буде прилітати ось ця хрєнь на тему облігацій. Вона потрапляє в голову тільки тому, що там у нього туман на цю тему», — пояснює той, хто говорить.

Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *