Вже з 1 січня! Діагностика найстрашніших хвороб для українців є безкоштовною! Подробиці

Uncategorized

Інструментальні дослідження для ранньої діагностики новоутворень наступного року буде повністю оплачуватися із бюджету, для цього виділено близько мільярда гривень, заявили у Національній службі здоров’я.

Йдеться про мамографію, гістероскопію, езофагогастродуоденоскопію, колоноскопію, цистоскопію та бронхоскопію. Усі обстеження будуть проводитися із дотриманням стандартів знеболення, запевняють в НСЗУ.

Загрузка...

Про це повідомляють на сайті відомства.

«На інструментальні дослідження для ранньої діагностики новоутворень слід обов’язково мати направлення від сімейного лікаря або іншого лікуючого лікаря. Підставою для проведення безоплатних інструментальних досліджень є й вік пацієнта.

Мамографія призначається жінці від 40 років та старше, гістероскопія – від 50 років та старше. Езофагогастродуоденоскопія, цистоскопія, бронхоскопія для пацієнтів від 50 років і старше, колоноскопія – від 40 років і старше», – йдеться у повідомленні.

Сьогодні деякі з цих досліджень є платними для пацієнтів, залежно від медичного закладу, куди вони звертаються.

Loading...

За даними НСЗУ, щорічно близько 140 тисяч українців дізнаються, що у них онкологія. Більше 65 тисяч українців помирають від раку, 35% з них – люди працездатного віку.

Джерело

Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *