Повна безкарність! Нелюдa, якого звинувачують у організації стрaтu 10 українських військових, звільнили з-під варти

Uncategorized

Миколу Бутрименка, який обвинувачений в організації розстрілу двох груп 3 полку 29 липня 2014 року, звільнили з-під варти під особисте зобов’язання

Про це повідомила координаторка «Медійної ініціативи за права людини» Олена Решетилова.

Загрузка...

«Миколу Бутрименка звільнили з-під варти. Того самого Бутрименка, який обвинувачений в організації розстрілу двох груп 3 полку 29 липня 2014 року», — написала Решетилова.

Під час засідання Оріхівського районного суду Запорізької області, що повторно слухав справу Бутрименка після апеляції, за клопотанням прокуратури підозрюваному також було змінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання.

«Це клопотання було обґрунтоване тим, що учасники Тристоронньої контактної групи з обміну полонених на виконання Мінських угод і домовленостей у «нормандському форматі» про «обмін всіх на всіх» досягли домовленості про включення Бутрименка у списку на обмін. І тому заявлено таке клопотання, оскільки сама процедура обміну передбачає, щоб людина не трималася під вартою, або під заставою, або під домашнім арештом – тільки особисте зобов’язання. Прокурор забрав цю ухвалу. Наскільки розумію, він поїхав до Маріупольського СІЗО, і сьогодні або завтра Бутрименка заберуть співробітники Служби безпеки. Тобто він не поїде сам додому – буде скерований працівниками СБУ до місця збору всіх і будуть чекати, коли буде старт на обмін», — повідомила адвокатка потерпілих Олена Яркіна.

Наразі справу проти Бутрименка не закрито: він залишається у статусі обвинуваченого. Наступне засідання суду у його справі призначено на 15 січня.

Loading...

«Зради немає, тобто зрада відносна. Бутрименка готують на обмін. Просто зараз в різних судах країни тривають термінові судові засідання, змінюються запобіжні заходи, поспішно виносяться вироки, з колоній вивозять вже засуджених у зв‘язку із конфліктом громадян України і РФ», — коментує Решетилова.

Джерело

Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *