Новий тариф на газ від Кабміну! Скільки заплатить звичайна сім’я і хто найбільше постраждає

Uncategorized

В Україні Кабінет міністрів ухвалив рішення підвищити тариф на газ на 1 грн за куб і зафіксувати цю вартість на весь опалювальний сезон. В підсумку платіжки зростуть для всіх, хто користується блакитним паливом.

Про те, хто і скільки заплатить взимку – читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Загрузка...

Середня площа будинку (дані Держстату за новими об’єктами житла) в Україні – 154 кв.м. А норматив споживання газу на опалення – 4 куб.м на квадрат. У такий спосіб для опалення нерухомості такої площі доведеться витратити 616 кубів газу. Зараз такий обсяг блакитного палива коштує 4,2 тис. грн, а впродовж опалювального сезону за новими тарифами від Кабміну – 4,9 тис. грн.

Новий тариф на газ від Кабміну: скільки заплатить типова сім’я і чий гаманець найбільше постраждає

Фактично, з новими тарифами на газ опалення, якщо витрачати відповідно до нормативів, середнього нового будинку подорожчає на 700 грн. До речі, а ось середня площа помешкання – всього 58 квадратів. Якщо опалювати таку кількість за «старими» тарифами, доведеться заплатити 1600 грн, а за новими – 1856 грн.

Скільки заплатить сім’я з трьох осіб за газ з центральним опаленням:

Loading...

За плиту:

Було: 68,3 грн

Буде: 79,2 грн

За плиту і підігрів води газом:

Було: 217,3 грн

Буде: 252 грн.

Loading...

Важливо зазначити, що велика частина українців користується центральним опаленням. Тарифи на нього залежать від ціни газу, проте, регулюються окремим органом – Національною комісією в сферах енергетики і комунальних послуг.

Джерело

Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *