Дипломати б’ють насполох! Всі карти вже розкрито. Україна в небезпеці! Єдиний спосіб вберегтися – не піддатися

Uncategorized

Росіяни люблять попереджати про свої наміри. Як правило, вони цілком відверті. Коли у 2007 році у Мюнхені Путін кидав виклик Заходу, то нічого менш прямолінійного він не мав на увазі. Саме виклик, саме пряма відповідь, саме агресія.

Путін нічого не приховує й зараз. Якщо проаналізувати його останні тези, які стосуються України та її нового керівництва, то відразу стають помітними кілька цілком ясних вимог.

Загрузка...

Якщо Україна хоче миру, то треба зробити таке. Прямий діалог з бойовиками. З ними ж треба узгодити закон про особливий статус. Повністю забезпечити всі політичні умови Комплексу заходів Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року. Зняти блокаду і відновити «связи». Російських зобов’язань нема. Це – внутрішній конфлікт України, от нехай Київ ним і займається: домовляється, платить, відбудовує. Все просто.

Яку ж перспективу президент Путін бачить для майбутнього наших відносин? Теж все ясно. Це – один народ, каже він. Цей один народ неминуче буде жити разом. Готуйтеся.

А що він думає про президента Зеленського? До 11 липня президент Росії акуратно підбирав слова стосовно нового керівника України і відверто ображався, що той називав його агресором. Але згодом пом‘якшав. Бо слів про агресора вже не чує.

Жодна принципова теза Путіна стосовно України не змінилася, але змінився маневр стосовно Володимира Зеленського.

Наразі Путін називає його «талантливым», але дає шанс стати «честным и мужественным политиком». Для цього треба небагато – виявити характер, жорстко здолати опір негідників-радикалів, які знищили територіальну цілісність України, розтоптали російську мову і розгорнули війну, та виконати всі вимоги Росії. Бо Росія – друг, вона за мир і за людей.

А якщо не виконає, то позиції Зеленського похитнуться.

Одним словом, все на столі.

Ця – не компліменти звучать у слухавці.

Це – погрози. Ми в небезпеці.

Єдиний спосіб вберегтися – не піддатися.

Loading...

Данило Лубківський

Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *