Україна віддала родовища нафти компанії із США на 50-ть років

Uncategorized

Компанія з США отримала контракт після зустрічі Зеленського з чиновником адміністрації Трампа

Американська компанія політичних соратників міністра США Рикка Перрі отримала контракт на розвідку покладів нафти і газу в Україні після зустрічі міністра з президентом Володимиром Зеленським.

Загрузка...

Як повідомляє Associated Press, 50-річний контракт отримала компанія американського бізнесмена, який народився в Харкові, Майкла Блейзера і Алекса Кранберга.

За інформацією агентства, це сталося після того, як Перрі відвідав інавгурацію Зеленського і передав новому президенту список людей, яких він рекомендує в якості енергетичних консультантів. Одним з них нібито був його давній прихильник Майкл Блейзер.

Через тиждень Блейзер і його діловий партнер Алекс Кренберг подали заявку на розвідку нафти і газу на Варвинському родовищі, запропонувавши Україні за права буріння на мільйони доларів менше, ніж їх єдиний конкурент, пише агентство з посиланням на внутрішню документацію українського уряду.

Свій вибір урядова комісія обґрунтувала тим, що у американської компанії краще технічні і фінансові можливості.

Loading...

В Офісі президента Зеленського цю інформацію журналістам так і не прокоментували. Прес-секретар Перрі заявив, що міністр енергетики захищає енергетичну галузь США у всьому світі, в тому числі в Україні. Сам Блейзер заперечує, що американський міністр допоміг його фірмі укласти газову угоду.

Колишній харків’янин Михайло Блейзер, а нині громадянин США Майкл Блейзер емігрував в США, коли йому було 27. За ці роки він зробив стрімку кар’єру в корпорації Exxon, а потім в компанії Ernst & Young. Зараз належать SigmaBleyzer фонди працюють в Казахстані, Румунії, Болгарії та Україні. Загальний обсяг активів становить $ 1,1 млрд.

Один з найбільших в Україні операторів кабельних мереж компанія Воля — найбільш великий проект бізнесмена в цій області.

В Україні працює Міжнародний фонд Блейзера, його очолює радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко.

Джерело

Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *