Зеленський підписав терміновий указ! З’явилися перші деталі

Uncategorized

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до кінця 2019 року провести масштабну приватизацію, підготуватися до відкриття ринку землі, а також виробити систему прорахунку прожиткового мінімуму за європейськими стандартами.

Як повідомляє офіційний сайт Офісу президента, Володимир Зеленський підписав Указ «Про невідкладні заходи щодо проведення реформ і зміцнення держави».

Загрузка...

У документі йдеться про продовження реформ, прискорення соціально-економічного розвитку країни, підвищення рівня життя українців та впровадження європейських стандартів.

Так, президент доручив прем’єр-міністру Олексію Гончаруку і його уряду до кінця 2019 року:

підготувати проект закону з конкурентного доступу компаній до залізничних перевезень;

протидіяти незаконному видобутку бурштину;

Loading...

погасити заборгованість на оптовому ринку електроенергії;

оновити трудове законодавство;

створити закони, які спростять роботу ФОП, підприємцям;

затвердити план зростання країни в рейтингу Всесвітнього банку «Ведення бізнесу» (Doing Business);

визначити 5 об’єктів великої приватизації;

забезпечити формування незалежних наглядових рад всіх державних банків;

Loading...

затвердити план по створенню і впровадженню Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва;

підвищити рівень державної підтримки сімей з дітьми.

Також президент доручив Кабміну запустити перший етап проекту «Е-малятко». Йдеться про перехід на електронний формат оформлення довідок на дітей. Впровадити проект «Е-ветеран», щоб спростити життя і реабілітацію ветеранів війни.

До кінця наступного року уряд має визначити принципи організації і проведення оборонного планування, управління оборонними ресурсами з урахуванням досвіду держав – членів НАТО і Європейського Союзу.

«У сфері зовнішньої політики до кінця цього року і протягом 2020 уряд повинен вживати заходів щодо зміцнення міжнародної підтримки України в питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності, і забезпечувати постійну міжнародну підтримку курсу нашої держави на європейську та євроатлантичну інтеграцію», – вказано на сайті президента.

Підписуючи указ, Президент України також наголосив на пріоритетності продовження реформ фінансового та банківського секторів, зменшення частки непрацюючих кредитів в банківському секторі і впровадженні кращих міжнародних практик корпоративного управління в державних банках

Джерело

Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *