Ось все і спливло! Людям це не спoдoбається! Стало відомо на що пішла влада заради грошей МВФ

Uncategorized

Україна заради кредиту МВФ погодилася обмежити зарплати та підвищити тарифи.

Кабінет міністрів на вимогу МВФ погодився не підвищувати мінімальну зарплату на рівень, що перевищує інфляцію плюс 2%. При цьому в 2022-му мінімалка збільшиться лише на 3%. Крім того, у меморандумі з Фондом передбачено: підвищення тарифів на рівень вище за собівартість, запровадження високих штрафів за борги по комуналці.

Загрузка...

Це випливає із документа, опублікованого на сайті Мінфіну. «Ми обмежимо зростання мінімальної зарплати і фонду зарплати працівників в інших державних секторів на рівень інфляції плюс 2%, а також і далі посилюватиме адресний характер соціальних програм», – йдеться в меморандумі.

Крім того:

Тарифи на газ підвищать на рівень вищий за собівартість, але збережуть субсидії. «Ми продовжимо наші зусилля, що спрямовано на запобігання поверненню квазіфіскальних дефіцитів у секторі природного газу шляхом встановлення тарифів на рівні, що вищий за собівартість, і при цьому забезпечуватимемо захист уразливих верств населення», – йдеться в документі.

За борги по комуналці штрафуватимуть. «Ми розробимо відповідні інструменти для ТКЕ, щоб забезпечити стягнення платежів із домогосподарств (у тому числі за рахунок збільшення штрафів та спрощеного правозастосування)», – написано в меморандумі.

Loading...

Не обмежуватимуть тарифи на газ та переглянуть тарифи на опалення. «Ми зобов’язуємося не вводити жодного обмеження цін на газ, що поставляється домогосподарствам, а також гарантувати, що оптові ціни будуть визначатися на прозорому та ефективному ринку. Ми також забезпечимо, щоб усі тарифи на опалення, що визначаються місцевими органами влади, було переглянуто», – написано в документ.

Джерело

Loading...