Українцям нагадали! Вже з 1 жовтня почне діяти новий тариф на електроенергію!

Uncategorized

В Україні з 1 жовтня почне діяти новий тариф на електроенергію для побутових споживачів.

Уряд вирішив знизити діючий тариф для українців, які споживають не багато електроенергії.

Загрузка...

Із жовтня в Україні зміниться тариф на електроенергію — today.ua
Відповідну постанову № 859 було прийнято Кабінетом міністрів в серпні 2021 року.

Таким чином, з 1 жовтня вартість однієї кіловат-години електроенергії буде знижена з 1,68 до 1,44 гривні, тобто на 14%. При цьому, такий тариф буде діяти при обсязі споживання до 250 кВт-год.

Постачальники електрики кажуть, що в цю цифру вписується близько 80% українських сімей. Для решти 20%, які не зможуть вписатися в 250 Квт-год, тариф на електроенергію залишиться таким, як зараз — 1,68 гривні.

Із жовтня в Україні зміниться тариф на електроенергіюПричому він діятиме для них не з 250 кВт-годин, а з нуля. Тобто, якщо ви спожили за місяць 300 кВт-годин, то оплачувати за тарифом 1,68 доведеться не тільки 50 кіловат, а всі 300.

Loading...

Крім того, тариф в 1,68 гривні залишається чинним на весь обсяг споживання для будинків і гуртожитків, де встановлено загальний будинковий лічильник.

Залишиться колишнім тариф і для дач, дачно-будівельних кооперативів, садових товариств та гаражно-будівельних кооперативів для технічних цілей і освітлення території.

Юридичні особи, які здають житло для внутрішньо переміщених осіб, а також релігійні організації також будуть платити за електрику за фіксованою ціною 1,68 гривні.

Новий тариф 1,44 гривні діятиме, принаймні, до закінчення опалювального сезону — по 30 квітня 2022 року.

Loading...