Щойно! Рада проголосувала за Закон щодо заборони пластикових пакетів. Що тепер буде!

Uncategorized

Ура! Нарешті в кожній сім’ї пакет з пакетами потрохи буде зменшуватися, а невдовзі й взагалі зникне. На заміну йому прийдуть багаторазові, біорозкладні, паперові, пакети з опалого листя і ще купа альтернатив, які з’являться на ринку.

Рада проголосувала за Закон про обмеження обігу пластикових пакетів.

Загрузка...

Целофанові пакетики, які розкладаються сотні років, поступово будуть вилучатися із продажу. І запаковувати огірки в овочевому відділі нам доведеться усвідомлено, не набираючи цілий візок прозорих монстрів.

Можливо, зараз це когось лякає. Але багато країн обрала саме такий шлях.

33 країни світу повністю заборонили використання та обіг деяких поліетиленових пакетів. Ще 53 країни ввели часткову заборону або податок.

У Кенії за використання пакету можна відсидіти за гратами до 4 років або сплатити штраф у розмірі $40 тисяч.

Loading...

В Європейському Союзі першою заборонила поліетиленові пакети Італія – ще у 2011 році.

Птахи, мешканці океану, та інші тварини, які плутають пластикові пакети із їжею та помирають через це, будуть вдячні нам за це рішення🐋

Що передбачає закон?

1. Заборона розповсюдження пластикових пакетів в об’єктах роздрібної торгівлі та об’єктах ресторанного господарства товщиною стінки до 50 мкм (тонких). — вводиться через дев’ять місяців з дня прийняття законопроекту.

2. Обмеження не поширюються на біорозкладні пластикові пакети та надтонкі пластикові пакети, призначені для пакування та (або) транспортування свіжої риби і м’яса та продуктів з них, а також сипучих продуктів, льоду, які розповсюджуються у об’єктах роздрібної торгівлі в якості первинної упаковки, це обмеження діятиме до 2023 року.

3. Заборона розповсюдження оксорозкладних (оксобіорозкладних) пластикових пакетів — з 1 січня 2022 року.

Loading...

Єгор Фірсов

Loading...