Почалося! Українці в ш0ці! Масові арешти банківських карток, через заборгованість по комуналці!

Uncategorized

Більше півтори тисячі платіжних карток одеситів заарештували через борги за послуги водопостачання та водовідведення.

Про це повідомила прес-служба «Інфоксводоканалу».

Загрузка...

За даними компанії-монополіста, заборгованість городян за воду побила черговий рекорд і склала 255 млн грн.

«При цьому через карантинні вимоги споживання води зростає, як і витрати водоканалу, — відзначають в« Інфоксі ». — Щодоби для підготовки і подачі води використовується приблизно 360 тис. кВт електроенергії, три тонни гіпохлориту, 1,2 тонни коагулянту, 3,5 тис. літрів пально-мастильних матеріалів. Низька платіжна дисципліна та астрономічні борги абонентів негативно впливають на надійність водопостачання всього міста, оскільки водоканал повинен своєчасно і авансом закуповувати реагенти, матеріали, електроенергію. Технічні служби повинні своєчасно усувати аварійні ситуації, а також продовжувати роботи по модернізації підприємства і мереж ».

У зв’язку з негативною ситуацією юрдепартамент водоканалу підсилює роботу по примусовому стягненню заборгованості в судовому порядку. Розгляд таких справ відбувається у спрощеному режимі — без виклику боржників до суду. Судовий наказ про стягнення заборгованості виноситься судом протягом декількох днів, додають в «Інфоксі».

«Значно спрощують цю роботу останні зміни законодавства. Тепер приватним і державним виконавцям легко отримати швидку відповідь від усіх банків України щодо наявності у боржника відкритих рахунків і засобах на них.

Loading...

Більш того, відразу після отримання такої інформації відбувається автоматичний арешт рахунків і стягнення з них заборгованості відповідно до судових наказів », — йдеться в повідомленні компанії.

Тільки за останній час юристи «Інфоксводоканала» подали до судів понад 15 тисяч позовів. За новою процедурою вже накладені арешти на понад 1,5 тис. платіжних карт одеситів. В особливо кричущих випадках можливе накладення арешту на рухоме і нерухоме майно.

Джерело

Loading...