Нежданий «подарунок»! Киянину прийшла платіжка за тепло від якої він мало не зомлів! (ФОТО)

Uncategorized

Українські комунальники зуміли виставити рахунок жителю Києва за опалення квартири, який шокує навіть звиклих до всього жителів столиці — вимагають 68 тис.грн

Про це повідомляє «Телеграф».

Загрузка...

Однак є нюанс — ця квартира площею в 97 кв. м без лічильників порожня, оскільки її власник вже кілька років живе за кордоном, а квартира пустує.

«Київтеплоенерго» почало приписувати до моєї квартири надлишки «нібито спожитого» тепла і стало виставляти відповідні рахунки. У вересні 2019 року з’явився перший «привіт» від «Київтеплоенерго»: хочуть 47 тис.грн доплати (незрозуміло за що).

А по грудень 2020 року прийшов рахунок за опалення на 19 905 грн. По січень 2021 — прийшов рахунок на суму 17 584 грн.

За лютий 2021 – рекордний на 30 279 грн», — розповів киянин, який отримав від київських комунальників такий ось нежданий «подарунок».

Loading...

Листування з комунальниками електронною поштою стосовно цього питання до результатів не привело. Тепловики вважають, що вони мають рацію і посилаються на пункт 12 постанови Кабміну за № 630. Документом підтверджується, що оплата за тепло розподіляється між усіма, у кого немає квартирних лічильників.

«Йдуть серйозні приписки спожитого тепла і, відповідно, виставляються астрономічні рахунки. Все це суперечить здоровому глузду», – додав він.

Для відстоювання своїх інтересів йому довелося звернутися спочатку в поліцію, потім — в КМДА.

«Я неодноразово пропонував «Київтеплоенерго» прийти до компромісу і цивілізовано вирішити цю ситуацію. Перерахувати мені тепло за 2019-2020-2021 роки. Тим більше раніше «Київтеплоенерго» вже робив подібні перерахунки в інших випадках, — правда, тоді до питання підключалося телебачення», — зазначає киянин.

Loading...

Нагадаємо, в українців можуть відбирати квартири за борги по комунальних послугах, але цей процес дуже тривалий і трудомісткий, а сума боргу повинна бути співмірна вартості житла.

В Україні громадянина, який систематично не платить за користування житлово-комунальними послугами, можуть притягнути до відповідальності кількома законодавчо встановленими способами.

Нагадаємо, у 2020 році проти українців, які не сплатили комунальні послуги, було відкрито понад 342 тисячі виконавчих проваджень. Це на 50% більше, ніж у 2019 році — близько 227 тисяч.

Джерело

Loading...