«Комусь хочеться лягти під ноги Путіну!» Депутати різко відреагували на заяву українського міністра (ВІДЕО)

Uncategorized

Заяви міністра закордонних справ України Вадима Пристайка щодо необхідності прийняття «формули Штайнмаєра» є відвертим шантажем і популізмом.

Про це в ефірі «Прямого» заявив депутат фракції «Європейська солідарність», генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Загрузка...

«Той самий «план Б» щодо миротворців — це не є винаходом пана Пристайка. Це питання постало ще восени 2014 року. Інші питання, що воно з того часу не зрушило з мертвої точки. На мій погляд, це має бути не «планом Б», а «планом А» — єдиним і неповторним.

Адже розведення військ, яке повністю виключає будь-який вогневий контакт може бути лише тоді, коли взятий під контроль кордон і між ворогуючими сторонами знаходиться третя сила, якою могли б стати миротворчі підрозділи.

Вчиняти такі необережні дії лише заради того, щоб поговорити з Путіним у Нормандському форматі, є, на мій погляд, дуже небезпечним», — сказав депутат.

Забродський також додав, що заяви міністра закордонних справ Пристайка щодо необхідності прийняття «формули Штайнмаєра» є відверто популістськими.

Loading...

«Що стосується заяв Пристайка з приводу того, що якщо не буде прийнята «формула Штайнмаєра», то будуть відбиратись пенсії й зарплати.

Це, на мою думку, факт відкритого шантажу й відверто популістський крок для того, щоб дати людям зручне пояснення у необхідності цієї «формули», — зазначив генерал-лейтенант.

Також з трибуни Верховної Ради народний депутат Софія Федина заявила що
заява міністра закордонних справ України Вадима Пристайка про скорочення соціальних виплат та видатків на третину є маніпуляціє.

«Засуджую і надзвичайно гидко те, що питання безпеки і оборони стають частиною великої політичної гри. Зокрема, заява міністра закордонних справ Пристайка, що для перемоги потрібно скоротити пенсії та виплати на третину — це маніпуляція. Чомусь всі попередні роки без скорочень ми забезпечували безпеку країни.

А сьогодні комусь хочеться лягти під ноги Путіну. Не Україна має відводити свої війська, а московія має забрати свою армію з української землі», — заявила вона.

Loading...

Джерело

Loading...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *