У Польщі охоронці на вокзалі вигукували ксeн0ф0бські та расuстські гасла білорусу, думаючи що це українець (ВІДЕО)

Uncategorized

У мережі було опубліковано відео, на якому видно, як охоронці Центрального вокзалу у Варшаві ображають одного з пасажирів, пише Inpoland.net.pl

Ксенофобські та расистські гасла падають на адресу 25-річного Тіма з Білорусі, який також має польське громадянство.

Загрузка...

«Przez antresolę cię wyp*** zaraz. Idź stąd ty, k***, ukraiński szmaciarzu», — почув він після того, як зробив зауваження охоронцям, вказуючи, що вони погано поводяться з бездомним.

Співробітники неурядових організацій оприлюднили відео в соціальних мережах. Вони також зв’язалися з жертвою расистської поведінки.

«Він сказав, що звернув увагу охоронців, які силоміць витягли бездомного з вокзалу за руки і ноги. Стереотипним чином охоронці ствердили, що якщо у нього східний акцент, він повинен бути з України», — розповідає Конрад Дулковскі з Центру моніторингу ксенофобської та расистської поведінки.

25-річний Тім, який спочатку звернув увагу охоронців, а потім записав їх реакцію, родом з Білорусі. Але він також має польське громадянство. Живе у Варшаві, працює перукарем-стилістом, керує власним салоном. Він був на залізничному вокзалі, бо хотів поїхати у відпустку.

Loading...

Як нам стало відомо, обох працівників охорони вже звільнили з посади. Окрім цього, PKP подаватиме санкції до компанії, яка надає послуги безпеки на вокзалі.

Джерело

Loading...