Брехня його безмежна? В інтерв’ю L’Express він заявив, що «за час його президентства…»

Uncategorized

Брехня його безмежна?

В інтерв’ю французькому L’Express він заявив, що «за час його президентства для антикорупційних реформ було зроблено більше, ніж за попередні 25 років».

Загрузка...

При тому — що жодного топ-корупціонера за час його президентства не посадили, жодного! Навпаки — він усіляко прикривав/кришував своїх любих друзів, гальмуючи роками створення Антикорупційного суду. При тому, що сам він за час свого президентства, попри війну і кризу, суттєво збагатив і без того мільярдні статки.

При тому — що сам він став мільярдером-олігархом у період роботи, починаючи з 1998 року, (увага!) на державних посадах: народного депутата, голови Бюджетного комітету, голови Наглядової ради НБУ, секретаря РНБО, міністра закордонних справ, міністра економіки, врешті Президента. При тому — що свій бізнес він як вів весь цей час, уже чверть століття, так і зараз веде через офшорні схеми — аби мінімізувати сплату податків нашій державі: нашим учителям, лікарям, солдатам, ученим, пенсіонерам, ветеранам АТО…

При тому — що при створенні нових антикорупційних органів він наполіг і домігся, аби вони не могли притягати до відповідальності його-президента.

При тому — що запобігаючи притягненню до відповідальності за скоєне пізніше, він заздалегідь, щойно втративши президентство, хутко переписав свої бізнес-активи на старшого сина, щоб не було чого потім конфісковувати після вироку суду.

Loading...

І при всьому цьому токсичному/брудному бекграунді він ще буде комусь розказувати про свої тіпа вікопомні успіхи в боротьбі з корупцією?

Анатолій Гриценко

Loading...