Щойно! Верховна Рада прийняла історичне рішення! «За» проголосувало 295 депутатів!

Uncategorized

У переддень сьомих роковин масових розстрілів на Майдані Верховна Рада засудила злочинний режим президента-втікача Віктора Януковича. Нардепи ухвалили постанову №2739.

Свій голос «за» віддали 295 парламентарів. Таким чином Рада заявила, що Революція Гідності – один з ключових моментів українського державотворення та виразник національної ідеї свободи.

Загрузка...

Винних за злочини під час Майдану мають покарати

Розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності має бути завершене і проведене ефективно. Винуватці мають постати перед судом та у ході справедливого та неупередженого процесу притягнуті до відповідальності. Подальше зволікання в цьому питанні недопустиме, – йдеться у документі.

У заяві вказано, що акти приниження людської гідності, які відбувалися 7 років тому на Майдані Незалежності в Києві, а так само в інших місцях столиці та різних міст, селищ та сіл по всій державі, не мають повторитися.

Наголошується також, що узурпація влади однією з її гілок, партією чи окремим посадовцем є абсолютно недопустимим явищем, що спричиняє довготривалі тяжкі наслідки.

Loading...

Трагічні події Революції Гідності, окупація Автономної республіки Крим та міста Севастополя, а також триваюча збройна агресія Росії та окупація нею окремих районів Донецької та Луганської областей стались не в останню чергу внаслідок політики Віктора Януковича та сформованого ним злочинного режиму, який підтримувався Росією й діяв всупереч національним інтересам України,
– додають у заяві.

Окрім цього, протиправну діяльність окремих працівників підрозділів міліції особливого призначення «Беркут», міліціонерів, військовослужбовців внутрішніх військ, судових виконавців, прокурорів, суддів та інших посадових і службових осіб під час Революції Гідності парламент засудив як таку, що завдала непоправної шкоди державі та суспільству.

Джерело

Loading...