Будьте обережні! Бережіть дітей! 7-річна дівчинка отруїлась соком з пліснявою (ФОТО)

Uncategorized

У місті Новояворівську, що неподалік Львова, семирічна дитина випила сік, пакетик якого був увесь в плісняві та цвіллі. Дівчинці відразу стало погано, зараз вона знаходиться у лікарні. Про це повідомила мати дівчинки Леся Дзвіняцька,  пише Тvoemisto.tv

За її словами, у четвер, 4 лютого, повертаючись зі школи дівчинка купила два маленьких соки у місцевому магазині неподалік дому. Після того, як ввечері випила один з них, їй відразу стало зле. При цьому, термін споживання, що містився на упакованні був нормальний – до травня 2021 року.

Загрузка...

«Готові соки купуємо рідко, та цього разу дитині захотілося. Обрала два соки – апельсиновий і виноградний від фірми «Sandora». Казала, що візьме до школи, але близько сьомої вечора захотілося випити. Упаковка маленька, тож скоро випила, а потім помітила, що пачка м’яка. Донька думала, що там, можливо, є якийсь сюрприз, як у кукурудзяних паличках. Зрозуміла, що тут щось не так. Я зі страхом розрізала упаковку і побачила, що всередині все було покрите пліснявою, а на дні взагалі щось м’яке. Усе швидко закрила в герметичний пакет», – розповідає Леся Дзвіняцька.

146856212 3030269430527518 7304739570325247787 o146492479 3030269440527517 2895454117565113786 n

Як зазначає жінка, через якийсь час доньці стало погано, почалася рвота. Давши сорбенти мати відразу зателефонувала сімейному лікарю.

Ввечері та вночі в дитини піднялася незначна температура. Вранці Леся Дзвіняцька звернулися у лікарню, де їх госпіталізували.

За словами жінки, у лікарні дівчинці поставили попередній діагноз – функціональна диспепсія, розлади. Результати усіх аналізів надійдуть пізніше.

Loading...

Зараз дитина почувається краще, адже мати вчасно почала надавати допомогу. Проте досі є певні проблеми з нирками.

Жінка не збирається просто так полишати все це і планує здати упаковку зі соку на експертизу, аби з’ясувати ситуацію.

«Претензій до магазину, де купували сік, не маю, хоча б з огляду на те, що сік мав нормальний термін придатності. Відомо, що такий товар в магазин привозять зі Львова. Найімовірніше, проблеми на виробництві», – веде далі Леся Дзвіняцька.

146160335 3030370133850781 878760985625302874 o

Про ситуацію, за словами жінки, вже знають і в магазині, і на фірмі-виробника.

«Я вже написала на сайт «Pepsi», які є виробниками такого роду соків. Мені відразу зателефонували спочатку від постачальників зі Львова, а потім й самої фірми. Хотіли забрати упаковку і, начебто, зробити аналізи. Я не погодилася, бо зрозуміла, що можуть забрати, а справу «затягнути». Пропонували мені компенсацію товаром. Звісно, відмовилася і взагалі пояснила, що більше їхній товар взагалі не питиму і нікому не буду радити», – каже жінка.

Леся Дзвіняцька зазначила, що щойно її дитині стане краще і їх випишуть з лікарні, неодмінно спробує з’ясувати, що стало причиною отруєння та знайти винних, адже переживає за здоров’я своїх та інших дітей.

«Тепер ми боїмося навіть йогурт із банки випити – все переливаємо склянки, щоб побачити вміст», – додала вона.

Довідково:

Loading...

Як уникнути отруєнь?

У магазинах необхідно перевіряти термін придатності продуктів і вибирати тільки найсвіжіші. Не варто купувати їжу, особливо м’ясо і сир, на стихійних ринках. Фрукти і овочі на ринку краще не пробувати, а вдома їх перед вживанням треба ретельно вимити.

Дотримуватися правил особистої гігієни, частіше мити руки з милом, особливо після відвідування туалету і перед прийомом їжі.

Важливо обмежити вживання тортів і тістечок з кремом – вони теж можуть стати причиною отруєння.

Якщо права споживачів порушені, Держпродспоживслужба просить надсилати скарги їм письмово на  Зразок скарги можна знайти тут.

Джерело

Loading...