Розбої, вимагання, заволодіння авто – на Київщині судитимуть 16 членів ОЗГ, яку «кришував» начальник-поліцейський

Uncategorized

Київською обласною прокуратурою до Васильківського міськрайонного суду скеровано обвинувальний акт стосовно 16 членів злочинної організації за фактами розбоїв, вимагання, незаконного поводження зі зброєю та незаконного заволодіння транспортними засобами (ч.1 ст.255, ч.4 ст.187, ч.4 ст.189, ч.1 ст.263, ч.3 ст.289 КК України).

За даними слідства, відомий у Білоцерківському районі «кримінальний авторитет» створив та очолив злочинну організацію до якої увійшли 15 осіб, серед них – один з колишніх керівників Білоцерківського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Київській області, який виконував роль пособника у вимаганнях.

Загрузка...

Затримані Затримані

Затримані Затримані

Злочинна організація складалася з 5 організованих груп зі стійкою ієрархічною структурою та чітким розподілом ролей. Слідством встановлено 13 епізодів їх злочинної діяльності.

Згідно заздалегідь розробленого плану, озброєні члени злочинного угруповання вчиняли розбійні напади, відбирали автомобілі та вимагали грошові кошти у мешканців Білоцерківського району, застосовуючи психологічний і фізичний вплив на потерпілих та членів їх сімей.

Loading...

На місці подіїНа місці події

Майно, отримане від злочинної діяльності, вони передавали своєму лідеру в якості так званого «общаку». Він в свою чергу здійснював подальший розподіл коштів для утримання злочинної організації та оплати за виконану «роботу».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом ГУ Нацполіції у Київській області.

Вилучені предметиВилучені предмети

Джерело

Loading...