Історія подвигу ціною сотень життів — ДАП … Це була так звана група «Адама» — Максима Ридзанича …

Uncategorized

Історія подвигу ціною сотень життів — ДАП

У ці дні, 19-20 січня 2015 року внаслідок підриву бойовиками колон, які тримали перекриття аеропорту, загинули майже 60 українських воїнів.
21 січня 2015 року було офіційно заявлено, що сили АТО пішли з Донецького аеропорту через руйнування об’єкта.

Загрузка...

Насправді останні захисники, яких називають «кіборгами», вийшли з ДАПу 23 січня 2015 року. Це була так звана група «Адама» — Максима Ридзанича. Максим також загинув 2015 року, але за 2 місяці після того, як вивів своїх людей з пекельного летовища.

Один із його бійців згодом розповідав:

«Я дуже добре пам’ятаю, коли командир прийшов до мене на пост, це було 22 січня. Прийшов і питає:

— Боїшся вмерти? В мене з ним і так не багато розмов було, а тут таке питання від командира, мандраж… але сказав йому чесно, як на духу: Адам, знаєш, з таким командиром, як ти, вмирати не страшно! Бо я знаю, що ти нікого з нас не кинеш!

Loading...

Це була щира правда, він би ніколи й нікого не кинув. Він тоді до всіх підходив, йому треба було відчути людину. Мені він нічого не відповів, просто розвернувся та пішов.

Виходили ми з «пожарки» 23 січня 2015 року. Те, що наших у терміналі вже немає ми зрозуміли ще 21 січня, бо бачили, що ворог вже їздить терміналом.

Ми не бачили, як наших хлопців забирали, лише бачили, як зранку заїхали машини окупантів, постояли й поїхали, напевне саме тоді забрали хлопців.
Ворог знав, що ще є ми на «пожарці», але вони не знали точну кількість: якби знали, що нас лише 7 чоловік, то без роздумів штурмували б.
Ми старалися пробіжками бігати між двома будівлями, аби вони не могли зрозуміти скільки нас. І знову ж це був наказ нашого командира. О другій годині ночі Адам зібрав всіх, забрав з постів і наказав готуватись на вихід. Нічого не брати крім БК та автоматів.
За нами прийшли дві людини з 81-ї бригади.

«Абдула» замінував там все за наказом командира і ми пішли. На РЛС приїхала машина і нас забрала».

Пам’ятаємо кожного захисника України та ціну нашого миру!

Фонд «Повернись живим»

Loading...
Loading...