Помічник сyдді обiбрав дрyжuну начaльника вiдділу пoліції на $240 тис.

Uncategorized

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області засудив Костянтина Бойцуна до 9 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна за шахрайство в особливо великих розмірах

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок.

Загрузка...

Чоловіка визнали винним у шахрайстві в особливо великих розмірах, підробленні документів та їх використанні, а також у самовільному присвоєнні владних повноважень.

Перший епізод 2008 року стосується квартири тітки обвинуваченого, який переконав передати квартиру у заставу, щоб він міг отримати кредит. Насправді ж жінка підписала договір купівлі-продажу, бо племінник сказав, що треба, а потім квартиру знову перепишуть на неї. Покупець також був введений в оману. Він заплатив 38 тис. доларів і згодом не міг заселитися у придбане житло. Колишня власниця повідомила, що квартиру її племінник вже відкупив і показувала новий договір купівлі-продажу, підписання якого потерпілий заперечував. Пізніше в суді Бойцун визнав підробку договору.

У 2013 році суд ухвалив виселити колишню власницю та інших зареєстрованих у квартирі осіб і усунути перешкоди в користуванні для нового власника.

Другий епізод відбувся грудні 2010 року, коли Бойцуна в Одесі зупинила поліція, запідозривши підробку техпаспорту на автомобіль та номерів. Його доставили у райвідділ міліції на території ринку «Сьомий кілометр». Там він представився працівником СБУ і його відпустили. Після цієї події Бойцун продовжив спілкуватися зі співробітником того відділу міліції і дізнався, що його начальника місяць тому затримали за підозрою в отриманні хабара. Бойцун запропонував допомогу і його сконтактували з дружиною начальника.

Loading...

Обвинувачений пред’явив жінці посвідчення працівника Адміністрації президента і запропонував зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на більш м’який. Для вирішення питання сказав надати півмільйона доларів.

Потерпіла встигла дати частину – 240 тис. доларів і 80 тис. грн. Вона пригадала, що привезла гроші в пакеті. Передача відбулася в машині під будівлею Генпрокуратури на вулиці Борисоглібській. Бойцун взяв гроші і пішов у бік ГПУ, де біля входу в той час тривав мітинг. Чоловік зник у натовпі і потерпіла його більше не бачила. Через деякий час Бойцун прислав СМС, що в ГПУ нарада і він зайнятий. Запропонував зустрітися наступного дня, але у домовлений час не прийшов. А згодом взагалі перестав виходити на зв’язок.

В суді потерпіла розповіла, що запобіжний її чоловіку так і не змінили. Через втрату грошей вони розлучилися. Гроші були позичені і борги родина віддає по сьогоднішній день.

У 2013 році ексначальника відділу міліції на ринку «Сьомий кілометр» Сергія Маслова засудили до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна і, оскільки він провів три роки в СІЗО, то звільнили умовно-достроково.

Бойцун у суді підтвердив, що підробив посвідчення працівника Адміністрації президента, замовивши його у відповідному місці, де придбав також інші посвідчення, в тому числі і СБУ. Крім того, повідомив, що його батьки інваліди, а сам він є багатодітним батьком (має трьох дітей). Обвинувачений розкаювався і переконував, що став на шлях виправлення. Завдану ним матеріальну шкоду визнав в повному обсязі.

Чоловік пояснив, що отримані гроші витратив на власний розсуд, заплатив свої борги, а решту витратив на благодійну допомогу, має має подяки за надання благодійної допомоги висловлені колективами та адміністраціями організацій за різні періоди часу.

Loading...

Суд задовольнив цивільний позов ексдружини Маслова і стягнув з Бойцуна 1,99 млн грн матеріальної шкоди, а також 200 тис. грн моральної компенсації. Покупець квартири і рідна тітка обвинуваченого позовів не заявили.

У вересні 2011 Бойцуна взяли під варту, а у квітні 2012 він вийшов під заставу, у вересні його знову хотіли арештувати, але він зник. Поліція розшукувала чоловіка за підозрою у скоєнні іншого злочину – розбою. У серпні 2012 обвинувачений запросив жінку сісти в його машину під приводом купівлі у неї 8000 доларів. Він завдав їй автомобільним гайковим ключем чотири удари по голові. Після цього заволодів 10 тис. грн, які потерпіла мала в сумці. У жінки діагностували тяжкі тілесні ушкодження – черепно-мозову травму.

Після інциденту з нападом на жінку Бойцун зник і був затриманий тільки 26 квітня 2017 у ще іншій кримінальній справі і взятий під під варту.

З ухвали про запобіжний захід вбачається, що у квітні 2017 Бойцун звернувся до громадянина через мережу «Вконтакті» і запропонував дати 1300 доларів хабара судді Апеляційного суду Львівської області за непритягнення до адмінвідповідальності за порушення митних правил. Натомість суддя скасує 199 тис. грн штрафу і поверне вилучений автомобіль. У подальшому Бойцун особисто зустрівся з чим чоловіком і начебто переконував дати йому гроші для судді, але задумане не довів до кінця. При затриманні надав правоохоронцям підроблений паспорт із даними померлої особи і своїм вклеєним фото. Сьогодні ця справа перебуває на розгляді Франківського райсуду Львова.

За цим епізодом свої вини він не визнав та пояснював, що знайшов інформацію про справу через сайт судової влади і запропонував юридичні послуги. За освітою він юрист і раніше працював помічником судді, останні роки офіційно ніде не працює, після того як був помічником судді та на громадських засадах помічником народного депутата Колесніченка. З його слів, станом на квітень 2017 працював неофіційно на ринку в Чернівцях і мав середній місячний дохід 4 тис. грн. Підтвердив, що знав, що оголошений у розшук.

Згодом у вироках місця роботи Бойцуна не зазначалося, писали тільки, що звідти надійшли позитивні характеристики. Але, коли було подано апеляційну скаргу, то адвокат приніс довідку з Апеляційного суду Вінницької області, що у період з 01.11.2006 р. по 27.03.2007 р. засуджений працював на посаді помічника судді цього суду. Тому скаргу Верховний суд скерував в сусідню область – до Хмельницького апеляційного суду.

Найперше у лютому 2019 Бойцуна судили за розбій під виглядом купівлі валюти. Обвинувачений у суді вину визнав і розкаювався, навіть повернув жінці усі 10 тис. грн, але потерпіла все одно просила йому максимального покарання.

У матеріалах справи були подяки, що обвинувачений в різний час надавав благодійну допомогу дитячому будинку, релігійній громаді.

Жмеринський суд за розбій засудив цього чоловіка до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відтак у лютому 2020 йому вже було винесено другий вирок за старішими епізодами 2008-2010 рр. Суд шляхом часткового складання покарань за обома вироками призначив остаточно – 9 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, зарахувавши в цей строк частково відбуте покарання за попереднім вироком. Суд врахував 7 місяців тримання в СІЗО у 2011-2012 рр. за «законом Савченко» як один день за два.

Колишня дружина і діти обвинуваченого, за його ж інформацією, проживають у Німеччині.

Джерело

Loading...