З такими судами Україна приречена! Київський суд повернув на посаду співробітника СБУ, підозрюваного у справі про $100 тис хабаря (ВІДЕО)

Uncategorized

Київський апеляційний суд скасував ухвалу Голосіївського райсуду Києва, якою було відсторонено від посади старшого оперуповноваженого Служби безпеки України (СБУ) Андрія Парасочку. Останньому наприкінці серпня 2020 року оголосили підозру у справі про вимагання й отримання 100 тисяч доларів хабаря. Того ж місяця суд відправив його під домашній арешт, а наприкінці вересня — відсторонив від посади. Втім, апеляційний суд скасував ухвалу про відсторонення.

Про це у відповіді на запит «Слідства.Інфо» повідомив Офіс Генпрокурора (ОГП).

Загрузка...

«Стосовно П. обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, однак відсторонення останнього від посади скасовано ухвалою Київського апеляційного суду», — йдеться у відповіді ОГП від 29 грудня.

Зауважимо, що в реєстрі судових рішень відсутня вказана ухвала. Натомість офіційний портал «Судова влада України» свідчить, що таке рішення Київський апеляційний суд ухвалив 28 жовтня.

Нагадаємо, що Парасочка, за версією слідства, розробив схему заволодіння коштами службовців «Банку Альянс» і залучив до неї київського прокурора Святослава Мазурика. На думку слідства, Мазурик спільно з Парасочкою склали неправдиві офіційні документи про початок досудового розслідування та підробили докази обвинувачення у кримінальному провадженні щодо службовців банку.

28-річного прокурора Київської місцевої прокуратури Святослава Мазурика слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали у червні 2020 року під час отримання пакунку з грошима від банкіра. У ньому, за даними слідства, було 100 тисяч доларів. Прокурор начебто обіцяв закрити кримінальне провадження щодо службовців банку та вирішувати будь-які проблеми з правоохоронцями надалі.

Loading...

Раніше ми розповідали, що перед тим як отримати пакунок, Мазурик хвалився банкіру, що може вирішити практично будь-яке питання в Київському апеляційному суді. Дружина прокурора Наталія Мазурик працює в цьому суді головним спеціалістом. Також напередодні зустрічі з банкіром Святослав Мазурик кілька разів відвідував автосалон Mercedes-Benz у Києві. За версією слідства, за хабар прокурор планував купити автомобіль.

На наступний день після затримання Мазурика відсторонили від посади. Згодом він вийшов із СІЗО під заставу у розмірі 630 тисяч гривень. Прокурори намагалися збільшити заставу до 10 мільйонів гривень, проте Київський апеляційний суд їм відмовив.

Старшого оперуповноваженого Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ, 26-річного Андрія Парасочку викрили майже через 3 місяці після затримання Святослава Мазурика. Згодом його відправили під домашній арешт і відсторонили від посади. Втім, як ми зазначили раніше, Київський апеляційний суд скасував ухвалу про відсторонення оперуповноваженого від посади.

Як довідалися ми із реєстру судових рішень, час на розслідування у цьому провадженні продовжили до 28 січня 2021 року. Про це свідчить ухвала Голосіївського райсуду Києва.

Loading...

Джерело

Loading...