«Мені не підходить! Йди у визначений час, або сиди дома». Пенсіонери бойкотують постанову Уряду (ВІДЕО)

Uncategorized

«Йди у визначений час, або сиди дома». Черкаські пенсіонери про «пріоритетні години»

Не зважають на постанову уряду й відвідують магазин, коли хочуть. Так говорить про пенсіонерів менеджерка одного із супермаркетів Черкас Світлана Моторна.

Загрузка...

Нагадаємо, з 18 листопада згідно із постановою Кабміну в Україні для людей літнього віку в магазинах почали діяти «пріоритетні години». Це період із 10:00 до 12:00.

У зручний для себе час ходить в магазин пенсіонерка Ольга Гусєва. Про пріоритетні години для людей поважного віку, каже, чула. Втім визначений урядом час із 10 до 12 години для неї не підходить.

«Дуже незручно. Ти повинен години дотримуватися, сам собі не належиш. Не дуже зручно. Тут ти вільна людина – надумала, зібралася, пішла, а так по годинах, або йти, або сидіти вдома без хліба».

Не налаштований дотримуватися рекомендованого обмеження черкасець Іван Семенський. Говорить, час обраний невдало:

Loading...

«Мені вже нічого дотримуватися. Я в будь-який час можу ходити. Прийшов, купив. До 12-ти – це для мене не вигідно».

Сімдесятивосьмирічний Валерій Джалаганія вважає, що такі рекомендації не будуть дієвими.

«Я вже перехворів давно, ще в травні, з бабуською, і не ходили ніде. Ну а для чого це треба? Що це дає? Я взагалі дивуюся, отим нашим керівникам. І з приводу проїзду в автобусі, і кругом. Хай людина одягає маску і ходить, їздить куди і скільки треба».

Доцільним та своєчасним вважає введення пріоритетних годин для людей із групи ризику черкащанка Галина Очоковська. Каже, дотримуватися рекомендацій буде:

«Да, я дотримуватися буду і це правильно. Зранку скупилася, раз у три дні і більше я не ходжу».

Для магазинів однієї із мереж супермаркетів у Черкасах введення пріоритетних годин для пенсіонерів – не новина. Розповідає її районна керівниця Світлана Моторна. Таку практику, каже, тут запровадили навесні. Щоправда, додає, не з 10 до 12 години, а з 9 до 10-ї.

Loading...

«На кожній касі у нас є інформація, також вона продубльована на вхідних дверях магазину, про те, що з 9-ї до 10-ї години ранку в пріоритеті, без черги на окремій касі ми обслуговуємо людей поважного віку, інвалідів та пенсіонерів».

Протягом дня, говорить, через гучномовець про це інформують покупців. Але покупці, зауважила Світлана Моторна, на рекомендації не зважають. А ще багато пенсіонерів працюють і приходять після роботи, щоб скупитися.

Джерело

Loading...