Свято наближається! Новий геополітичний світ готує Коломойському/Медведчуку багато чудесних відкриттів

Uncategorized

Washington Post в своїй редакційній колонці пропонує Байдену накласти санкції на суддів КСУ і активізувати кримінальне переслідування Коломойського (https://wapo.st/2USq96K).

Журналісти зазначають, що Глобальний акт Магнітського передбачає заборону в’їзду та замороження рахунків в таких випадках. У голови КСУ Тупицького, наприклад, є компанія в штаті Делавер, яка записана на дружину.

Загрузка...

Ще один цікавий момент в статті. “Міністерство Юстиції Байдена також мало б відновити зусилля щодо кримінального переслідування українських олігархів, включаючи Дмитра Фірташа та Ігоря Коломойського, які є інструментами блокування реформ та просування російського інтересу в Україні”.

До речі, про депутатів Коломойського/Медведчука у Раді. Йде п’ятий тиждень конституційної кризи, інспірованої останніми двома. Вангуємо, що буде далі. В розпал наступного сесійного тижня робоча група вийде з “рішеннями”, які:

а) каструють відповідальність за брехню в деклараціях (це інтерес депутатів);

б) не запропонують жодного дієвого рішення щодо блокування КСУ (це інтерес власників депутатів).

Loading...

А оскільки час підтискатиме, то продаватимуть ці “рішення”, як єдиноможливий терміновий порятунок, і, мовляв, розробляти інші просто немає часу. Коли цей сценарій почнуть грати, треба буде всім нагадати, що робочу групу керівництво Ради створило на четвертий тиждень кризи. Не перший, не другий — четвертий. І що до цього часу Рада не спромоглася навіть на комітеті розглянути будь-які законопроєкти, які з цієї кризи країну виводять.

Новий геополітичний світ готує Коломойському/Медведчуку багато чудесних відкриттів. Радіємо, що вони розділять ці відкриття з максимальною кількістю своїх посіпак у Верховній Раді. До речі, цей едіторіал The Washington Post ретвітнув один з ключових зовнішньополітичних радників Байдена Michael Carpenter. Свято наближається.

Центр Протидії Корупції

Loading...