Щойно! МОЗ змінило умови для введення ж0рсткого карантину в Україні

Uncategorized

МОЗ наполягатиме на запровадженні жорсткого карантину, якщо кількість нових випадків Covid-19 перевищить 30 тис. за добу, а не 15 тис, як планувалось раніше.

Вчора Україна майже досягла цієї позначки – коронавірус виявили в 14 580 людей.

Загрузка...

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Він наголосив, що наполягатиме на введенні більш жорстких карантинних заходів, якщо буде загроза повного колапсу медичної системи України і понад 30 тис. нових хворих на Covid-19 за добу.

За його словами, така кількість нових випадків може викликати серйозні проблеми щодо навантаження на медичну систему.

«Коли ми говоримо про кількість хворих, я ще раз хочу наголосити, для нас головне – це кількість людей, які потрапляють до лікарні, тобто госпіталізуються», – каже Степанов.

Він зазначив, що на ранок 20 листопада в лікарнях перебувало 27 тисяч 902 хворих на Covid-19.

Також він переконаний, що якщо українці будуть дотримуватися «карантину вихідного дня», це дозволить зупинити зростання кількості хворих.

«Я абсолютно впевнений разом із нашими експертами-епідеміологами, якщо ми будемо дотримуватися тих заходів, які введені в країні, зокрема карантину вихідного дня, ми зможемо зупинити таке велике зростання», – розповідає міністр.

Нагадаємо, що у жовтні МОЗ розробило план боротьби з Covid-19, який передбачає, що при щоденному прирості нових хворих у 11-15 тис, Україна запровадить жорсткий карантин по всій території. Степанов тоді казав, що йдеться про введення по всій країні всіх обмежень «червоної зони».

Президент тоді підтримав позицію міністра охорони здоров’я і заявляв, що локдаун можливий при 15 тис. випадків коронавірусу на день.

Джерело

Loading...
Loading...