«Якщо здохне — не страшно, головне щоб заразу не розносив…» Російська вакцина від коронавірусу виявилася прививкою для худоби!

Uncategorized

Поспішиш — людей насмішиш.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник російської біофармацевтичної компанії, науковий співробітник Інституту біохімічної фізики РАН Олександр Кудрявцев.

Загрузка...

«Довго вони не публікували склад, але зараз опублікували і я розчарований.

Чесно кажучи, я сподівався, що це вакцина сучасна, на рекомбінантних білках, безпечні вакцини засновані на аденовірусах або вже тим паче аттенюїрованних, коротше кажучи «живі» вакцини …

Але! Ось це, це навіть не минуле покоління, це вакцини з ветеринарії! Там є вакцини такі, пептидні, від ящуру, якими худобу колять, мілліграмовими кількостями антигену. Ну типу, якщо здохне — не страшно, головне щоб заразу не розносив. Ну нікому при здоровому розумі та добрій пам’яті не прийде в голову колоти ОСЬ ЦЕ людям. Виявляється прийшло. І це прийшло в голову одному з провідних наукових установ Росії. Я розчарований. Чесно. Немає конкурентів. Для порівняння, у звичайній вакцині від грипу — всього 45 мкг антигену (по 15 мкг кожного), та й той не всіма переноситься нормально. Тому роблять такі як Грипол Плюс, де кожного антигену по 5 мкг, всього 15 мкг. Пріоритет «Безпеки» над «Ефективністю»! », — написав вчений.

За його словами, у російській вакцині, створеній Центром «Вектор» цілих 225 мкг антигену.

«Можливо навіть цілих 250, вони там точно склад не пишуть, 75 + -15 мкг кожного антигену, та ще й аж до 700 мкг гідроксиду алюмінію, найнебезпечнішого ад’юванта, від якого у всьому світі відмовляються… А вони взяли і зробили нашвидкуруч.. Я вже не кажу навіть про ефективність, пептидні вакцини це маленькі такі лінійні антигени, що не зберігають тривимірну організацію природної вірусної ділянки білка, на яку потрібно виробити нейтралізуючі антитіла, тому численні спроби виробити ще такі вакцини у скотарстві до успіху не привели… І так, ще й не вказали, що за білок такий «носій». Ясно-зрозуміло, аби швидше, немає часу пояснювати. А ось ця недомовленість дуже напружує, особливо у силу того що і склад виявляється не просто так не розкривали», — пояснив Кудрявцев.

«Ось так ось, поспішиш — людей насмішиш …. або вб’єш …», — резюмував він.

Джерело

Loading...