Ексначальник Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба підозрювався в корупції і держзраді!

Uncategorized

Генерал-майор Андрій Алімпієв, ексначальник Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба (ХНУПС), підозрювався в держзраді.

Попередній начальник університету отримав підозру від тодішнього військового прокурора Харківського гарнізону, полковника юстиції Романа Грищенка (наразі губернатор Сумської області), повідомили джерела OBOZREVATEL.

Загрузка...

Зазначимо, Алімпієв був звільнений із посади начальника ХНУПС і зарахований у розпорядження міністра оборони України в грудні 2017 року. Із травня 2019 начальником університету став генерал-майора Олександр Туринський.

Нагадаємо:

17 листопада 2017 року генерал-майор Алімпієв був затриманий військовою прокуратурою в Харкові за підозрою в розтраті 2,4 млн грн на користь двох підприємств із закупівлі пального. Прокуратура клопотала про його арешт і звільнення із посади начальника Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Кожедуба.

21 листопада 2017-го Дзержинський районний суд. Харкова встановив генерал-майору запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 1,5 млн гривень.

Зі звинуваченнями, висунутими військовою прокуратурою, Алімпієв не погодився.

24 листопада 2017 року Дзержинський суд Харкова не підтримав клопотання прокуратури про відсторонення військового з посади.

Сторона захисту Алімпієва подала апеляцію на рішення Дзержинського суду Харкова про використання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

У грудні 2017 року, наказом міністра оборони, Алімпієв був звільнений із посади начальника ХНУПС.

Досудове слідство за підозрою генерал-майора в скоєнні злочину за ст. 191 КК України (умисний особливо тяжкий корупційний злочин), за рішенням Генерального прокурора, з січня-2018 проводило НАБУ.

ГПУ в жовтні 2018-го відмовилася від подальшого процесуального керівництва за ходом слідства і передала справу Алімпієва до управління Національної поліції в Харківській області, перекваліфікувавши підозру із ст. 191 КК на ст. 367 (недбале ставлення до службових обов’язків). Процесуальне керівництво при цьому було передано військовій прокуратурі.

Loading...

У листопаді 2018 року військова прокуратура Харківського гарнізону, за закінченням строків ведення досудового слідства, завершила досудове слідство, повідомивши про чергову зміну підозри – за ст. 425 (недбале ставлення до військової служби).

Слідство у справі триває.

Джерело

Loading...