Воїни-десантники України та Великої Британії форсували Дніпро й захопили плацдарм для здійснення наступу вглиб оборони противника (ФОТО)

Uncategorized

🇬🇧🇺🇦 Воїни-десантники України та Великої Британії форсували Дніпро й захопили плацдарм для здійснення наступу вглиб оборони противника

В рамках стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля – 2020», українські та британські воїни-десантники форсували річку Дніпро поблизу села Львове на Херсонщині.

Загрузка...

Вищим військово-політичним керівництвом держави, на чолі з президентом України Володимиром Зеленським, Міністром оборони України Андрієм Тараном, Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Русланом Хомчаком, командувачем Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенантом Євгеном Мойсюком та іншими високопосадовцями було перевірено хід проведення практичних дій підрозділів Збройних Сил України та Великої Британії.

Загалом, в етапі практичних дій, навчально-бойові завдання пліч-опліч виконували підрозділи Десантно-штурмових військ, воїни 16-ї десантно-штурмової бригади ЗС Великої Британії 16 Air Assault Brigade.

Їх дії забезпечували підрозділи оперативного забезпечення Сил підтримки, вертольоти армійської авіації Сухопутних військ, бойові літаки Повітряних Сил ЗС України, а також Королівських Повітряних Сил ЗС Великої Британії.

Відповідно до задуму командування, посилена тактична група окремої десантно-штурмової бригади ДШВ та тактична група 16-ї десантно-штурмової бригади ЗС Великої Британії захопили плацдарм на протилежному березі ріки.

Тим самим україно-британські підрозділи забезпечили переправу ударного угруповання своїх військ на відбиту у противника ділянку, а також перехід до наступальних дій у визначених напрямках.

Наступу передувала всебічна розвідка позицій противника, його сил та засобів. Зокрема, для цього були задіяні водолази-розвідники, які провели інженерну розвідку протилежного берега на наявність встановлених там мінно-вибухових та невибухових загороджень, фортифікаційних споруд противника.

Після артилерійської підготовки атаки, авіаційний удар нанесли пара винищувачів Eurofighter Typhoon Королівських Повітряних Сил ЗС Великої Британії. Завдяки цьому, була подавлена робота пунктів управління а також нанесене вогневе ураження по місцях зосередження живої сили й техніки противника.

У води Дніпра для пророблення проходів в інженерних загородженнях противника на плацдармі в складі передового загону тактичної групи вплав зайшли бойові машини дистанційного розмінування місцевості на базі МТлБ УР-77.

Будучи на плаву, вони «запустили» заряди розмінування, які здатні пророблювати проходи в мінно-вибухових загородженнях шириною до 6-ти та довжиною до 90 метрів.

Після цього, десантно-штурмові підрозділи на бронетехніці з боєм долали вплав водну перешкоду. У цей же час, до берегу вирушили та згодом висадилися групи розмінування на бистрохідних човнах “Колібрі”. До складу яких увійшли військовослужбовці ЗС Великої Британії та кінологічні розрахунки Збройних Сил України.

Loading...

Після цього, десантно-штурмові підрозділи на бронетехніці з боєм долали вплав водну перешкоду. Одночасно, на інший берег вертольотами був висаджений тактичний повітряний десант за допомогою спеціального обладнання.

Услід за передовим загоном, для розвитку успіху наступу, Дніпро на паромних установках форсував британський десантний підрозділ на українських бойових броньованих машинах «Козак-2».

Під прикриттям авіації, зенітних установок та надводного загороджувального загону, інженерні підрозділи Сил підтримки розгорнули понтонно-мостову переправу. Для цього понтонно-мостові батальйони навели наплавний міст, довжиною близько півкілометра. А ліворуч, у той же час, для введення противника в оману звели хибну переправу.

Шлях для просування уперед основних сил було забезпечено. Підрозділи продовжили виконувати визначенні завдання.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

#AlwaysFirst #ЗавждиПерші
#ДШВ #AAF #ЗСУ #AFU
#AirborneBrotherhood‬ #ДесантнеБратерство
#UKGlobalResponseForce #UKUAStrongerTogether
#AlwaysFirst #ЗавждиПерші

British Embassy Kyiv 16 Air Assault Brigade British Army U.S. Army Europe U.S. European Command (EUCOM) Joint Multinational Training Group-Ukraine NATO NATO in Ukraine NATO-Ukraine Professional Development Programme

Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Loading...