Ніхто із 2014 року не міг зізнатися публічно коли закінчиться війна, — Резніков натякнув до чого готуватись українцям

Uncategorized

За словами віцепрем’єр-міністра України Олексія Резнікова, у Мінських угодах зазначено, що конфлікт на Донбасі мав бути врегульованим до кінця 2015 року.

Після початку у 2014 році війни на Донбасі про строки її завершення ніхто не міг сказати публічно. Про це віцепрем’єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив «Фактам» в інтерв’ю, опублікованому 8 вересня.

Загрузка...

«Ніхто із 2014 року не міг зізнатися публічно, що ми не знаємо, коли закінчиться ця війна. Я вам скажу більше, у Мінських угодах, які підписувала, зокрема, Україна, окреслено строки остаточного врегулювання конфлікту – 31 грудня 2015 року. Тобто «Нормандська четвірка» думала, що до того часу росіяни підуть із території України. А цього не сталося», – сказав він.

За словами віцепрем’єра, «усі були впевнені, що війна ненадовго, що люди повернуться додому на Донбас і у Крим».

«Я й зараз вірю в це. Запитання тільки, коли це станеться», – зазначив Резніков.

Журналістка запитала в нього, на чому базується його віра.

Loading...

«На історичних прикладах. Наведу два, але відразу скажу, що строки, які пролунають, вам не сподобаються. Першу історію мені розповів наш міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. У 1870–1871 роках була франко-прусська війна. Французькі провінції Ельзас та Лотарингія дісталися Німеччині, яка перемогла. І лише 1919 року за умовами Версальського мирного договору Франція повернула собі ці землі. Весь цей час більшість французів вважала зрадниками тих, хто залишився жити на захоплених територіях, а французька еліта вірила, що ці землі повернуться», – розповів Резніков.

Другим прикладом він вважає поділ Німеччини після Другої світової війни на Східну і Західну.

«На жаль, у нас дуже складний агресивний сусід. Так сталося. І з цим нам доведеться жити. А це означає, що ми маємо продовжувати рухатися у прозахідному напрямку і розвиватися. Тільки завдяки такому ставленню до себе ми зможемо повернути тимчасово окуповані території. Інакше не буде», – заявив віцепрем’єр.

2014 року Росія анексувала Крим і розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії там тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

Стосовно війни висказався і колишній очільник ОП Богдан. Ось що він бачить в стратегії Зеленського

«Наші керманичі, ніби в дитячому садку, вірять, що Росія виплатить багато мільярдів доларів за Крим і Донбас і ми заживемо»

Loading...

Влада України вважає, що Росія виплатить багатомільярдні ко»ГОРДОН»

«Є якась дитяча впевненість (виходячи з того, що я розумію, чую), що будуть виплачені якісь величезні суми за це все: за Донбас, за щось… Навіть не розумію, за що…» – сказав він.

Богдан вважає цю впевненість помилковою: «Це проблема в комунікації, вони спілкуються не тими каналами. Наші [політики] спілкуються якимись середньовічними, потойбічними переговорами. І не знаю, на якій стадії хто кого обманює, але так, наші керманичі чекають якихось грошей великих, поступок».

Ексчиновник висловив думку, що примирення з Росією відбудеться, «але не зараз».

«Я не бачу точок [зіткнення] … Я не розумію, у чому ми можемо зійтися. Тобто, вони ні на секунду не готові відходити від Мінських угод. Для них важливий пункт перший: зміни до Конституції. Вони не готові продовжувати розмову далі, поки не будуть внесені зміни [у частині] «особливого статусу» Донбасу», – підкреслив Богдан.

Після цього інтерв’ю Гордону ДБР викликає Богдана на допит

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«9 вересня 2020 року в інтерв’ю одному з видань екскерівник Офісу президента Андрій Богдан оприлюднив інформацію про нібито наявність домовленостей із російськими посадовими особами в питаннях статусу Криму, авіасполучення з Росією, обміну полоненими та ряду інших домовленостей, що непередбачені законами та нормативно-правовими актами або іншими директивами Верховного головнокомандувача Збройних Сил України», – зазначено у повідомленні.

Слідчі Державного бюро розслідувань запрошують Богдана для проведення слідчих дій та перевірки озвучених ним фактів як свідка «з огляду на суспільну значущість порушених питань».

У відомстві додали, що повістку про виклик на допит вже направили на адресу реєстрації Богдана.

В інтерв’ю Гордону Богдан говорив, що іноземні спецслужби вірять в існування домовленості про спільні поступки між Україною і Росією. За його словами, цей план нібито був складено за підсумками переговорів нинішнього глави ОП Андрія Єрмака з російською стороною.

«Я не бачив цього документа, але серед дипломатів і спецслужб багато разів зустрічав згадку про нього. У ньому є чи 12, чи то 13 пунктів. Але в це вірять усі іноземні спецслужби… Це якийсь алгоритм дій.» Ми вам – кораблі, ви нам – воду в Крим, ми вам – полонених, ви нам – пряме авіасполучення. Ми вам – $3 млрд за рішенням суду, а ви нам – щось», – сказав він.

Колишній голова Офісу президента Андрій Богдан упевнений, що Василя Бурбу звільнили з Головного управління розвідки Міноборони України через спецоперацію з метою затримати найманців «ПВК Вагнера», а нібито обіцянки Андрія Єрмака росіянам він прокоментував жартами.

Джерело: інтерв’ю Богдана Дмитру Гордону, який запитав про 13 пунктів, які нібито пообіцяв виконати нинішній голова ОП Єрмак росіянам

Пряма мова Богдана: «Я не бачив цього документа, але серед дипломатів і (співробітників) спецслужб багато разів зустрічав згадку про нього. Там чи то 12, чи то 13 пунктів. У це вірять усі іноземні спецслужби. Це якийсь алгоритм дій: ми вам кораблі – ви нам воду в Крим, ми вам полонених – ви нам пряме авіасполучення, ми вам 3 мільярди доларів за рішенням суду – а ви нам… щось.

Це утопія. Я точно знаю: в цьому переліку передбачалося звільнення всіх прозахідних політиків… Воно вже закінчується – залишився один Аваков. Останнього Бурбу звільнили. А до цього просто відстежити… Для мене це смішно.

Це, знову ж таки, жарт – але як відбуваються призначення. Звільнили прозахідного якогось – приходять звідти: «А ось цього можна? – Та призначай кого хочеш, головне, щоб ідіотом був».

Деталі: На запитання, «вони до росіян ходять чи до західників», Богдан відповів, що «до західників точно не ходять», що учасники переговорів погоджують кандидатури – але потім наголосив, що «це жарт».

Щодо Василя Бурби Богдан підтвердив, що його звільнили в серпні через те, що під його керівництвом більше року йшла спецоперація з метою виманити і затримати «вагнерівців», яка провалилася через один дзвінок.

Колишній голова Офісу президента заявив, що він знає, «хто дзвонив і куди дзвонив», і що дзвонила людина «з найближчого» оточення Зеленського.

Богдан прокоментував: «Звільнили людину, яка володіла всією інформацією, усіма зв’язками – навіть пояснення немає… і призначили хлопця, він проукраїнський, він хороший, але він оперативник, він у цьому взагалі нічого не розуміє!».

Богдан також сказав, що багато людей в оточенні президента добре ставляться до Росії, але «наполегливу чутку» про те, що в ОП нібито є агенти впливу російських спецслужб, підтверджувати не став.

Джерело

Loading...