У Кропивницькому покарали чоловіка за те що він став на захист української мови (ВІДЕО)

Uncategorized

Прикрий випадок трапився у селищі Новому Кіровоградської області. Чоловік вирішив заступитися за українську мову, а його за це вирішили покарати.

Так, проходячи повз місцевий стадіон, місцевий мешканець Анатолій Поліщук почув, що заняття на майданчику проводяться російською мовою. Він зупинився, уточнив, чи це дійсно відбувається навчання, потім підійшов до тренера і зробив йому зауваження. В свою чергу, тренер Олександр Скоркін в грубій формі відповів на зауваження дідуся.

Загрузка...

Повз проходила жінка, яка стала на сторону тренера і сказала Анатолію Поліщуку, аби він не чіпав тренера і не має різниці, якою мовою він говорить.

Тренер викликав поліцію та написав заяву на пенсіонера, в якій йдеться про те, що Анатолій Поліщук під час заняття підійшов до тренера та почав на нього лаятися і цим принизив його в очах дітей.

Ось заява “русскоговорящего” тренера:

Також, заяву написала місцева жителька Ганна Стрілюк:

“Я йшов на зупинку громадського транспорту повз стадіон, і почувши, що тренер розмовляє зі своїми учнями російською – зробив йому зауваження. Адже він вчитель і повинен говорити українською мовою. Також мене обурює той факт, людина, яка навчає дітей, збрехала поліції про те, що я був п’яним. Як він може навчати когось справедливості, коли сам не чесний? Як людина, яка повинна навчити молодше покоління любити свою Батьківщину і мову, сама її не поважає?” – зазначив Анатолій Поліщук.

6 серпня відбувся суд. І суддя Галаган не задовольнив клопотання проти Анатолія Григоровича.

Джерело

Loading...
Loading...