Нова військова допомога США Україні! Вашинтон відправляє катера з ракетами типу Griffin (ВІДЕО)

Uncategorized

Сполучені Штати Америки прийняли рішення поставити в Україну катери для Військово-Морського флоту нашої країни. Озброєння такого типу призначене для знищення судів супротивника на малій дальності.

Сполучені Штати Америки прийняли рішення поставити в Україну катери для Військово-Морського флоту нашої країни. Озброєння такого типу призначене для знищення судів супротивника на малої дальності, при цьому воно не стане конкурентом для українського комплексу «Нептун».

Загрузка...

Катери будуть оснащені малогабаритними комплексами ВGM-176В Griffin, призначеними для знищення ворожого флоту на малій дальності. Крім того, на тих же катерах збираються встановити систему самостійного наведення ракет на цілі.

У той же час американські протикорабельні комплекси зазначеного вище типу, не стануть конкурентами для аналогічного українського комплексу «Нептун», оскільки у них різні характеристики і сфери застосування. Якщо ракети Griffin призначені для охорони виключно прибережної зони, то радіус «Нептуна» охоплює відстань до 280 кілометрів, акваторію Чорного і Азовського морів.

Як ми вже повідомляли раніше, 16 новітніх патрульних катерів Mark VI надійдуть найближчим часом на озброєння Військово-Морського флоту України.

Loading...

Джерело

Loading...