Ми запустили процес ліквідації кремлівських проектів «ОПЗЖ» і «Партія Шарія» в юридичному полі, – Жорін

Uncategorized

В умовах війни, економічної кризи та слабкості чинної влади надзвичайно важливо зупинити діяльність прокремлівської п’ятої колони в Україні.

Про це сказав екскомандир полку Азов, керівник центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін під час пресконференції щодо заборони проросійських партій в Україні.

Загрузка...

«В країні склалася критична ситуація. Сьомий рік на Сході нашої країни йде війна, яку розпочала РФ На це накладається соціальна, економічна, політична криза. Враховуючи абсолютно слабку та безхарактерну владу, яка веде неадекватну, як зовнішню так й внутрішню політику, вважаємо надзвичайно важливим і просто обов’язковим процесом боротьбу з п’ятою кремлівською колоною всередині України. Під нею ми розуміємо проросійські політичні сили, які діють в Україні, такі, як «ОПЗЖ», «Партія Шарія» та їм подібні», – зазначив Максим Жорін.

Він повідомив, що процес ліквідації кремлівських проектів ініційований в юридичній площині. Зокрема, після масових акцій протесту проти діяльності «ОПЗЖ» та «Партії Шарія» на початку липня Нацкорпус звернувся до СБУ та Міністерства юстиції з вимогою перевірити ці партії на відповідність українському законодавству. Відповідне звернення направлене також до Окружного суду.

«Сьогодні ми звертаємося від імені низки громадських організацій до Громадської ради при Мін’юсті з вимогою про зняття з реєстрації політичних партій «ОПЗЖ» та «Партія Шарія». Ми вимагаємо реакції від влади. Наші вимоги є законними. В законі України є чіткі позиції стосовно того, що забороняється існування політичних партій, в програмних засадах або діях яких є загроза для територіальної цілісності чи безпеки України», – наголосив Жорін, додавши, що мова йде не про виборчий процес, а «про існування України та її майбутнє».

Джерело

Loading...