Так люди хочуть? Тищенко розповів що буде з гривнею після відставки голови НБУ (ВІДЕО)

Uncategorized

Резонансне звільнення Верховною Радою голови НБУ Якова Смолія викликало побоювання громадськості, що зміна керівництва Нацбанку викличе економічну нестабільність в країні. Питання прокоментував нардеп Микола Тищенко.

Зміна голови НБУ не позначиться на рівні інвестицій в Україну. Про це в п’ятницю, 3 липня, заявив в ексклюзивному коментарі ASPI news народний депутат фракції «Слуга народу» Микола Тищенко.

Загрузка...

«Інвестор зацікавлений в стабільному курсі, в стабільній Україні, в стабільних взаєминах, стабільних партнерських і бізнес-стратегіях. Тому «розбурхування» ось цих чуток — це ще раз доводить, що ми [«Слуга народу»] на правильному шляху. Будь-які чутки, непідтверджені факти — їх потрібно відразу відкидати», — сказав народний депутат.

На запитання, чи впевнений Тищенко в тому, що економіка України в безпеці в ситуації зміни керівництва НБУ, депутат відповів ствердно. «Це не тільки моя точка зору, це точка зору всього українського народу», — сказав він.

Тищенко також прокоментував питання, хто повинен стати наступним главою НБУ. «Професіонал, людина, яка буде думати в першу чергу про Україну та українців. І неважливо, хто це буде — будь-яка людина, яка буде працювати на Україну і для нас всіх з вами. Я за цю людину проголосую», — сказав Микола Тищенко.

Loading...

Джерело

Нагадаємо
НБУ НАМАГАЛИСЬ ПРИМУСИТИ ПОЧАТИ НЕКОНТРОЛЬОВАНИЙ ДРУК ГРОШЕЙ І ЗМІНИТИ КУРС ГРИВНІ — СМОЛІЙ

Національний банк України намагались примусити почати неконтрольований друк грошей і змінити курс гривні.

Про це під час брифінгу заявив екскерівник НБУ Яків Смолій, трансляцію вів «Прямий».

«Тиск з метою ухвалення рішень, які не є економічно обґрунтовані, які фокусуються на короткострокових простих перемогах та можуть дорого коштувати економіці та українцям в далекій перспективі. Я кажу про такі рішення, як неконтрольований друк грошей для уряду, накручування інфляції під бюджет, штучна девальвація гривні в інтересах експортерів. Це межа, яку не перетне жоден Центральний банк, не перетнули і ми», — заявив він.

«На багатьох нарадах за участі народних депутатів, представників уряду, прем’єр-міністра, президента звучали тези про те, що Національний банк повинен залити економіку грошима», — сказав він.

Loading...

За його словами, йшлося про теж, що НБУ повинен змінити регуляторні акти, «щоб не регулювати банківський сектор».

Крім того, на цих нарадах говорили, що НБУ повинен «поставити курс, який вигідний окремому сектору економіки або експортерам».

«І доходило до такого глузду, де нам говорили, що ми заклали в бюджет інфляцію 11% і курс 30, а ви не хочете це робити. Я це розцінюю як тиск», — сказав він.

Loading...