ТОП-10 стpав із кабачків! Рецепти які підкорюють навіки!

Uncategorized

1. Кабачки смажені по-українськи

Такі кабачки готувала моя бабуся. Я впадаю в дитинство щоліта.

Загрузка...

приготування:

Рецепт дуже простий, але дуже смачні кабачки виходять.
Молоді кабачки нарізати кружечками, трохи присолити і дати постояти хвилин 10. Далі можливі два варіанти розвитку подій. Бабуся смажила, обкатавши в борошні і гарненько її обтрусів, щоб не приставали до сковороди. Але зараз, під час високих технологій, є сковорідки, до яких не прилипає. Я смажу без обкатування в борошні, тому що головне — часникова підлива.

Часникова підлива.
Відверто кажучи, вона завжди підлаштовується під кількість кабачків, тому найточнішого рецепту не буде.

На два середніх кабачка я беру 3 великих зубчики часнику. Дрібно ріжу і кидаю в ступку. (Можна і на тонкій тертці натерти або нарізані кубічкі розтерти площиною ножа.)

Loading...

У ступку додаю дрібку солі, дрібку чорного меленого перцю (коли не для дитини, то щіпку червоного гострого меленого перцю), 1 чайну ложку оцту, 1 ч.л. без гірки цукру. І гарненько все розтираю до однорідної маси. Спробую і додаю до смаку солі, оцту або цукру.

Кабачки смажу в невеликій кількості рослинного масла до рум’яного кольору. Знімаю зі сковороди і відразу ж на кожен гарячий кружечок кладу третину-чверть чайної ложки підливи, і розмазував по всьому кружечку. Наступні смажені кабачки укладаю зверху і точно так же змащую. Ми таке розхапують гарячим. Але коли кабачків багато …. ммммм … остиглі вони ще смачніше.
Можна посипати дрібно порізаними кропом.

2. Кабачки з м’ясом в клярі

Складові:

— 2 — 3 молодих кабачка
— 300 г м’яса (можна в будь-якому розкладі — свинина, яловичина, змішаний фарш, курка і навіть риба)
— 1 цибулина
— 1 — 2 скибочки білого хліба (можна і без нього)
— 1 яйце
— Сіль, перець, часник (за бажанням)

Для клярі:
— Борошно — 2 столові ложки
— 1 — 2 курячих яйця
— 2 — 3 чайні ложки молока
— Сіль перець

Loading...

приготування:

Кабачок наріжте на кружки товщиною 1.5 — 2 см. При необхідності зріжте шкірку (якщо шкірка молода і тонка, можна не зрізати).
Виріжте серединки. При бажанні їх можна використовувати для приготування фаршу — просто видаліть насіння і поверніть з м’ясом — цибулею.
Для начинки підійде будь-який кістлявий окорок. Можете приготувати його за допомогою одного з ваших рецептів, а можете, наприклад, так. Білий хліб замочіть в молоці, а потім відіжміть. М’ясо, цибулю і хліб проверніть на м’ясорубці в фарш. Вбийте яйце, додайте сіль — перець і все добре перемішайте до однорідної маси, а потім відбийте, щоб фарш зібрався в єдиний ком. Готовий фарш накрийте і поставте в холодильник хвилин на 30 — 40 настоятися. Якщо часу немає, можна готувати і відразу.

Серединки гуртків кабачка заповніть фаршем. Ущільните.

Для клярі збийте яйця з невеликою кількістю молока, сіллю — перцем. Кожен гурток обваляйте в борошні. Занурте в яєчної суміші.
Обсмажуйте на розігрітій олії до рум’яності і готовності.
Оскільки всередині сире м’ясо, обсмажують на середньому вогні, щоб м’ясо встигло дійти до готовності. Після обсмажування бажано розрізати один з кабачків і перевірити начинку. Якщо сирувата, можна довести до повної готовності в духовці, мікрохвильовій печі або скласти всі обсмажені кабачки в сковорідку і трохи потім на маленькому вогні під кришкою.
Приємного вам апетиту!

3. Запіканка з кабачків з зеленою цибулею

Складові:
Яєчна суміш:
● 3 яйця,
● 3 стол.ложки молока,
● 1 стол.ложку сметани (або майонезу).
● 1 стол.ложку борошна,
● 50 г сиру (натерти),
● сіль, перець, шепотку каррі.

приготування:
Кабачок нарізати тонкими кільцями, укласти в змащену форму віялом.
Цибулю дрібно, насипати поверх кабачка, залити яєчною сумішшю. Випікати при 200 25 хвилин (до рум’яної скоринки). Остудити, нарізати.

4. Закуска з кабачка, сиру і моркви

Закуска з обсмажених кабачків дуже популярна і улюблена багатьма. Дуже апетитний вигляд цієї закуски дозволяє нам прикрасити нею навіть святковий стіл, не кажучи вже про будні. Для її приготування краще використовувати молоді кабачки без великих насіння

Складові:

● кабачок середній 1 шт (приблизно 15 кілець у мене вийшло),
● помідори 2 шт,
● морква 1 шт (130 г),
● сир твердий 130 г,
● часник за смаком,
● майонез,
● зелень.

приготування:

Кабачок порізати кільцями, посолити і залишити на 10 хв
Помідори порізати кільцями.
З кабачків злити рідину, обваляти в борошні і обсмажити з 2х сторін до золотистої скоринки.
Морква потерти на дрібній тертці.
Сир натерти на дрібній тертці.
Змішати сир з морквою, видавити часник, перемішати з майонезом.
Обсмажені кабачки викласти на блюдо, зверху помідор і сирно-морквяний салат.
Закуска готова. Залишається тільки прикрасити її зеленню.

5. Суперские рулетики з кабачків з курячим м’ясом

Складові:

-молодих кабачки (або цукіні) — 2 шт .;
-філе курячої грудки — 1 шт .;
-Часник — 2 зубчики;
-сир твердий — 50 г;
-готовий соус з паприки (не гострий);
-кілька листочків базиліка;
-Сіль, чорний мелений перець;
-оливкова олія.

приготування:

Кабачки вимити і нарізати смужками приблизно по 0,5 см.
Деко застелити папером для випічки, розкласти кабачки, трохи змастити оливковою олією і посолити. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин, щоб кабачки стали м’якшими і краще згорталися.
Куряче філе нарізати тонкими поздовжніми смужками, трохи відбити, посолити і поперчити.
Додати часник, перемішати і залишити трохи помаринувати.
На підготовлені кабачки викласти смужки курячого м’яса, присипати сиром, базиліком, додати трохи соусу.
Скрутити рулетики з кабачків з курячим м’ясом, сколоти їх шпажками і запекти при 180 градусах 25 хвилин.
Рулетики з кабачка з курячим м’ясом готові.

6. Кабачки по-корейськи «відлітають» першими.

Для приготування цієї заготовки на зиму бажано використовувати тільки міцні і молоденькі кабачки. Від шкірки їх очищати не варто і, якщо ви нарізали кабачки соломкою, то і інші овочі, присутні в цій закусці ріжте теж соломкою. Якщо ж ріжете кабачки кружечками, то все тоді теж ріжте кружечками. Так виходить більш красиво. Хоча, в принципі, це справа смаку кожної господині.

Буде зручно і красиво, якщо ви будете використовувати терку для моркви по-корейськи. Обов’язково, нарізавши і перемішавши всі овочі для кабачків по-корейськи, дайте їм постояти, щоб маринад наповнив кожен шматочок неповторним ароматом корейської кухні. Смачна і гостра закуска, що пахне прянощами і травами, зробить взимку ваш стіл набагато смачніше. Навіть зі звичайною картоплею такі кабачки по-корейськи будуть «уплітає за обидві щоки».

Складові:

молоді міцні кабачки — 2,5 кг .;
цибуля ріпчаста — 0,5 кг .;
морква — 0,5 кг .;
солодкий перець — 5 середніх;
часник — 200 г .;
зелень різна (кріп, кінза, селера, петрушка) — скільки хочете;
Інгредієнти для маринаду:

рослинне масло — 1 склянка;
цукор — 1 склянка;
оцет 9% — 150 мл .;
сіль — 2 ложки ст .;
приправа для моркви по-корейськи — 2 пачки.
Як готувати:

Для приготування маринаду досить просто перемішати його інгредієнти.

Кабачки і моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи або ріжемо тоненькою соломкою — як подобається. Можна також нарізати овочі невеликими кружечками. Солодкий перець і цибулю ріжемо, як подобається. Подрібнений часник і дрібно посічену зелень перемішуємо з усіма овочами. Попередньо приготовленим маринадом заливаємо наше блюдо, ще раз перемішуємо і даємо настоятися 3-4 години.

Після закінчення даного часу, розкладаємо закуску в чисті сухі банки і стерилізуємо: літрові банки півгодини, півлітрові — 15 хвилин. Усе. Закатати, дати охолонути, не перегортаючи банок. Зберігати можна кабачки по-корейськи і в коморі, і в погребі — вони не «вибагливі».

7. Кабачкова запіканка

Буде потрібно:
400 грам кабачка,
100 г сиру,
2 яйця,
100 грам сметани,
0,5 чайної ложки гашеного соди,
150 грам борошна,
зелень,
0,5 чайної ложки солі.,
перець.

Як робити:

Кабачок натерти, віджати гарненько. Сир дуже дрібно порізати або натерти, порізати зелень. Соду перемішати зі сметаною, залишити на 5 хв, додати яйця, сіль, перець, збити виделкою, всипати борошно, перемішати. Потім туди ж викласти сир, кабачок і зелень, змішуємо і виливаємо в форму невеликого діаметра (змастити). Запікати 40-50 хв при температурі 180 градусів.

8. Піца з кабачка

2 молоденьких кабачка (приблизно всього близько 400 г)
1 стакан просіяного борошна;
3 яйця;
1 ч.л. розпушувача;
помідор;
сир;
сіль;
зелень кропу;
ростить. масло.

Кабачки натерти на крупній тертці, додати яйця, зелень, борошно, перемішати, посолити. Форму щедро змастити ростить. маслом, викласти масу, зверху помідори. Треба було цю справу змастити ще жовтком-забула! Відправити в розігріту до 180 гр. духовку, до готовності.У мене пішло хвилин 30.Затем я посипала верх сиром і відправила ще на хвилин п’ять в духовочку.

9. Смачний тортик з кабачків

ЗНАДОБИТЬСЯ:

4 — невеликих кабачка
2 яйця
200 гр — майонезу
100 гр — сиру
2 великі моркви
2 — цибулини
часничок, сіль. перчік- за смаком
борошно-до консистенції тесту як на оладки
2 помідорчика.

Приготування: Кабачки помити і почистити. Натерти на крупній тертці, посолити, поперчити і дати трохи постояти, поки кабачки виділять сік. Потім їх віджати, додати яйця і борошно. Смажити коржі на розігрітій сковороді з невеликою додавання ростить. масла.

Для начинки: Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити до м’якості. В окремому посуді змішати майонез з часником і кропом. Сир натерти заздалегідь. Помідори нарізати тонкими кружечками. Я ними теж перекладаю шари торта.

Поки смажиться черговий корж, на готовий ми намазуємо шар майонезу з часником і зеленню, викладаємо начинку з лука і моркви, розкласти кружечки помідорів, посипати тертим сиром. Накрити готовим, гарячим коржем. Так повторити з кожним шаром! Сир плавиться від щойно випеченого коржа і скріплює тортик.

10. Оладки з кабачків

Складові:
-Кабачки — 2-3 шт. середнього розміру, приблизно 300 г
-Яйцо — 1 шт.
-Часник — 3-4 зубчики
-Борошно — приблизно 100 г
-Сіль за смаком
-Рослинне масло — для смаження

приготування:
1.На тертці натираємо кабачки разом зі шкіркою (тому що кабачки — молоді і шкірка у них дуже тонка).
У кабачках дуже багато води, тому віджимати їх від зайвої рідини, інакше оладки будуть розтікатися і доведеться додавати зайву муку.
2. Видавлюємо часник (він надає страві особливого смаку й аромату).
3. Забиваємо одне яйце, солимо до смаку. Якщо після цього утворюється ще зайва рідина, її теж акуратно злийте.
4. Додаємо борошно і розмішуємо, щоб вийшло тісто як для оладок — густуватої.
5. Ложкою викладаємо оладки на розігріту сковороду з рослинним маслом, злегка придавлюємо їх і смажимо до утворення золотистої скоринки з двох сторін.
6. На стіл подаємо оладки, прикрашені свіжим кропом, з кошторисною. Їх можна їсти як теплими, так і остиглими.

Источник

Loading...