Дістало! Мocкаль ж0рстко наїхав на Зеленського: «Роз’яснюю і президенту і тим, хто йому повірив…»

Uncategorized

Вчора (25.06) президент України Володимир Зеленський в прямому ефірі одного з телеканалів заявив, що всі зруйновані будинки громадян, що постраждали від паводку на Західній Україні, в тому числі в Закарпатській області, будуть відновлені за рахунок коштів Резервного фонду.

Якщо президент не знає, на які саме цілі можна використовувати кошти Резервного Фонду, а люди, дивлячись його виступ, повірили сказаному, то я надаю роз’яснення і президенту і тим, хто йому повірив.

Загрузка...

Кошти Резервного Фонду можуть бути використані тільки на відновлення об’єктів, які є державною власністю або власністю органів місцевого самоврядування.

Згідно Постанови КМУ, було визначено, що на відновлення приватних будинків, прибудинкових територій та інших об’єктів приватної власності – кошти не виділяються. КМУ дав роз’яснення, що приватні будинки та інша власність мають бути застраховані, і у випадку їх пошкодження або руйнування кошти на їх відновлення повинні надавати страхові компанії.

Крім того, постановою КМУ на ліквідацію наслідків повені в Закарпатській області було виділено всього 30 млн. грн.! В той час Івано-Франківській області було виділено 480 млн. грн. Це в черговий раз підтверджує інформацію, що в недалекому майбутньому Закарпатська область стане одним із районів Івано-Франківської області. За 30 мільйонів гривень можна хіба що побудувати міст до села Лубня Великоберезнянського району.

Така мізерна сума для ліквідації таких катастрофічних наслідків повені — це є черговий плювок в бік закарпатців з боку Києва та чинної влади.

Про яке «велике будівництво» можна говорити, якщо КМУ по програмі 2511180 «Субвенція на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та забезпечення житлом дітей-сиріт» передбачив для Закарпатської області усього 21,3 млн. грн. Однак за 6 місяців поточного року Закарпаттю навіть із цієї суми не виділено ні копійки. Якщо нинішній Уряд так цинічно знущається з сиріт, то чому ті, хто постраждав від повені наївно вірять, що їм допоможуть???

Ще кілька цифр, що свідчать про «гарячу любов» Києва до закарпатців.

За кодом 3511210 «Субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» для Закарпатської області не передбачено жодної гривні.

Також не передбачено коштів на підтримку так званих «ОТГ».
Крім того, за кодом 2211260 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» – Закарпатській області передбачено 20 млн. грн. – а на сьогодні не виділено жодної гривні.

Також, по коду 2511600 «Субвенція на реформування регіональних систем охорони здоров’я» – передбачено 5,7 млн. грн. Також не виділено жодної гривні.

По програмі 3131090 – «Субвенція на фінансове забезпечення будівництва, реконструкцію і утримання автомобільних доріг обласного і районного значення » – передбачено 406,9 млн. грн – а виділено всього 151,6 млн. грн. Скоріш за все, решту дадуть в листопаді-грудні – коли через погодні умови ремонтувати та будувати автомобільні дороги буде неможливо.

Loading...

Службі автомобільних доріг у Закарпатській області на будівництво, ремонт і утримання автомобільних доріг загально-державного значення передбачено 1 млрд. 501 млн. грн. Всього профінансовано 802 млн. грн. і недофінансовано за п’ять місяців поточного року 193,6 млн. грн.
Дійсно, приказка гуцулів є правдивою: «сказав пан, що дасть кожух, і тепле його слово».

Єдине, що дивує, то це «олімпійський спокій» депутатів Закарпатської обласної ради – цікаво, що ще повинно статися на Закарпатті, щоб вони нарешті зібралися на позачергову сесію???

Геннадій Москаль

Loading...