Рабінович обіцяє знищити всі пам’ятники українським героям: скандальна заява

Uncategorized

Рабінович обіцяв знести в Україні всі пам’ятники дивізії СС “Галичина”. Українофоб скерував звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та очільника Нацполіції Ігоря Клименка з вимогою надати інформацію про кількість пам’ятників, які нібито мали бути знесені “згідно із законом про засудження комуністичного та нацистського режимів”.

Про це йдеться у заяві ОПЗЖ, опублікованій на їхньому сайті.
Рабінович також вимагає оприлюднити плани Уряду на поточний рік щодо заходів, які вони планують здійснити для реалізації відповідного закону.

Загрузка...

Як пише Вголос, Рабінович підкреслив, що планує знести всі подібні пам’ятники в Україні.

Нагадаємо: Що спонукало українців іти до лав дивізії військ CC «Галичина»? Мотивацію вояків, які зголосилися вступити до цього формування можна охарактеризувати цитатою одного із бійців: «Я воював не за німців. Ми боролися за незалежну Україну. Знаючи, що таке СРСР, навіть у думках не хотів, щоб червона наволоч топтала рідну землю…» — пояснював Степан Мовчан причину вступу до дивізії. Належність до німецьких збройних сил зовсім не означала, що дивізійники поділяли ідеологію націонал-соціалізму. Як правило, це були українські патріоти, які вбачали в дивізії ядро майбутньої української армії.

Ми говоримо про Галичину, яка мала досвід радянської окупації 1939–1941 років. І це був доволі жорстокий досвід, дуже багато людей було депортовано, багато замордовано у тюрмах. І перше, що німці зробили – відкрили тюрми Львова, щоб показати замордованих більшовиками в’язнів. Це справило гнітючий вплив. Масові депортації, репресії, які відбувалися протягом кількох років, поки на Західній Україні була радянська влада, не додали їй симпатій.

Радянська влада зробила багато для дискредитації дивізії СС «Галичина». Попервах дивізійники пройшли британську перевірку на предмет причетності до воєнних злочинів. Перевірку пройшли – звинувачень не було. Взагалі, постійне накручування цієї теми Радянським Союзом настільки обурило британський уряд, що у 2005 році матеріали перевірок були розсекречені, й вони тепер є у вільному доступі.

Loading...
Loading...