Україна відкриває пункти пропуску в аеропортах: куди дозволили летіти

Uncategorized

Кабінет міністрів України дозволив з 15 червня відкрити пункти пропуску та контролю в авіасполученні з метою обслуговування рейсів у міжнародному повітряному сполученні.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в п’ятницю. Чиновникам дали день на його доопрацювання.

Загрузка...
Кабмін дозволив відкрити пункти пропуску в аеропортах України

Кабмін дозволив відкрити пункти пропуску в аеропортах України

«Фактично ми дозволимо відкрити пункти пропуску в усіх аеропортах, які було закрито попереднім рішенням. Залишилися «Ужгород», «Івано-Франківськ», «Тернопіль», «Хмельницький», «Ізмаїл», «Маріуполь», «Кривий Ріг», «Суми», «Рівне», «Озерне», «Черкаси», «Полтава», «Сокольники», – пояснив перший заступник міністра інфраструктури Дмитро Абрамович.

За повідомленням Мінінфраструктури, це дасть можливість перетинати кордони іноземним громадянам.

«Сьогодні уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для низки іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів. Ці зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту та налагодити міжнародне повітряне сполучення», – зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

У своєму пості в Telegram Криклій навів останню інформацію щодо обмежень для українських громадян, які вирушають за кордон на літаках.

Приймають українців без обмежень на кордоні й без тестування Албанія і США. Без обмежень, але з обов’язковим тестуванням – Туреччина. Після прибуття до Великобританії доведеться провести 14 днів на карантині.

З 27 червня відкриється для наших громадян Туніс за умови тестування в аеропорту.

Loading...

Також, за інформацією міністра, з 1 липня стане можливим відвідування Греції та Грузії. Поки закриті Чорногорія та Кіпр раз на тиждень переглядають дані з України для ухвалення рішення.

Кабмін дозволив відкрити пункти пропуску в аеропортах України

Кабмін дозволив відкрити пункти пропуску в аеропортах України

Telegram Владислава Криклія

Як повідомляв OBOZREVATEL, авіакомпанії можуть відкласти відновлення регулярних авіарейсів з України до Європейського союзу до кінця червня.

Loading...