Куди поїхати на вихідні: п’ять місць для відпочинку недалеко від Києва про які мало хто знає! ФОТО

Uncategorized

За межами Києва є безліч красивих місць, куди варто поїхати в міні-відпустку на вихідні.

В радіусі 200 км від Києва можна не тільки відпочити в оточенні чистої природи або поплавати на човні, а й розбити наметовий табір, навчитися гончарству, зайнятися скелелазінням і спробувати сплав на байдарках. Топ-5 місць і занять від НВ Style.

Загрузка...

Пуща-Водиця

(21 км від центру, час в дорозі 35 хв.) — Київ

Пуща-Водиця стала відомою завдяки унікальній трамвайній лінії, яка проходить через ліс. Це прекрасне місце для відпочинку, де можна погуляти в лісі, покататися на велосипеді, влаштувати пікнік на березі озера і поплавати на катамарані або човні. Незважаючи на те, що Пуща-Водиця — одне з найпопулярніших місць для відпочинку жителів Києва, тут легко можна знайти затишне тихе місце.

Як дістатися: на трамваї № 12 від Контрактової площі або на маршрутці № 226 від метро Нивки.

Loading...

Фото: Фото: Instagram — kristalina9

Етнографічний парк Українське село

(40 км від центру, час в дорозі 1 година) — Київська область

Етнографічний комплекс знаходиться в селі Бузова Київської області. Тут можна ознайомитися з давньою українською архітектурою, народними ремеслами, відвідати музей, храм або майстер-класи з ковальства і гончарства. В Українському селі є невеликий контактний зоопарк, де можна побачити поросят, ослів, поні і оленів. На території Українського села можна скуштувати традиційні українські страви — червоний борщ, вареники, голубці, а також соління і домашній хліб.

Як дістатися: доїхати можна на автомобілі або рейсовому автобусі № 773 Київ-Миколаївка, який відправляється від метро Святошино. зупинка Вертолітна, на якій треба виходити, знаходиться між селом Бузова і Миколаївка.

Фото: Фото: Instagram — mari_sebriuk

Loading...

Коростишівський каньйон і Коростишівський кар’єр

(110 км від центру, час у дорозі 1,5−2 години) — Житомирська область

Коростишівський каньйон і кар’єр знаходяться в оточенні соснових лісів на відстані трохи більше 100 км від Києва. Обидва місця неймовірно мальовничі і розташовані недалеко один від одного.

На Коростишівському каньйоні можна влаштувати пікнік, поплавати в озері або зайнятися скелелазінням. Багато туристів розбивають тут наметове містечко і відпочивають кілька днів. Для скелелазів в каньйоні обладнали спеціальні скеледроми, де також навчають будь-яких охочих. Все необхідне спорядження видають на місці. Також каньйон є популярним місцем для фотосесій через мальовничі краєвиди.

Трохи далі на в’їзді в місто знаходиться Коростишівський кар’єр — тут на місці затопленого гранітного кар’єру утворилося штучне озеро бірюзового кольору. Сосни, берези, 10-метрові скелясті береги і чиста вода створюють неймовірні пейзажі. Це місце більш людне і гучне, ніж Коростишівський каньйон. Тут також можна ставити намети, купатися і насолоджуватися заходом сонця.

Як дістатися: доїхати можна на своєму транспорті або на міжміському автобусі до Коростишева від метро Житомирська або від Центрального автовокзалу біля метро Деміївська.

Фото: Фото: Instagram — s_svetyshka

Ландшафтний парк в селі Буки

(130 км від центру, час в дорозі 2 години) — Київська область

Ландшафтний парк Буки не варто плутати з Буцький каньйоном (про нього трохи нижче), парк знаходиться в селищі Буки Київської області. Один з найкрасивіших ландшафтних парків України заснував підприємець Іван Суслов, який викупив 2,7 гектара землі (раніше на цьому місці був смітник) і створив парк.

Парк ділиться на 2 частини: вхід в першу частину — безкоштовний. Тут знаходиться легендарний фонтан з Майдану Незалежності, який простояв в центрі столиці близько 20 років і був демонтований, а також храмовий комплекс — дзвіниця і невелика затишна церква. До другої частини вхід платний — там розташовані маєток господарів, водоспад і Алея казок, яка складається зі скульптур персонажів мультфільмів. Також на території є невеликий зоопарк, де живуть олені, поні, павичі і навіть ведмеді і леви.

Як дістатися: доїхати можна на своєму автомобілі або на автобусі до Білої Церкви, а потім пересісти на маршрутку до села Буки.

Фото: Фото: Instagram — nailart.studio.kiev

Буцький каньйон

(185 км від центру, час у дорозі 2,5−3 години) — Черкаська область

Мальовничий скельний каньйон на річці Гірський Тікич біля села Буки Черкаської області називають «маленькою Швейцарією». Прекрасні види з каньйону варті того, щоб відвідати це місце. Каньйон довжиною приблизно 5 км і досить вузький — ширина в різних місцях річки коливається від 20 до 40 метрів.

Неймовірно в цьому місці те, що граніти каньйону часів Протерозойської ери — їм близько двох млрд років. Буцький каньйон прекрасно підходить для спокійного відпочинку і пікніків, а також сподобається екстремалам — це місце користується популярністю серед скелелазів і любителів рафтингу, які можуть відправитися в сплав на байдарках по Гірський Тікичу.

Як дістатися: доїхати можна на автомобілі або на рейсовому автобусі з центрального автовокзалу Києва спочатку до Жашкова, а потім ще 35 км до села Буки на автобусах, які проходять повз.

Фото: Фото: Instagram — kristinna.gil

Loading...