Влада обіцяє Особливий статус ОРДЛО? Пам’ятаєте що зробили з 16-річним Степаном в Донецьку за любов до України?

Uncategorized

Ще вчора увесь світ відзначав День захисту дітей. На жаль, 16-річного Степана Чубенка, якого у 2014 році розстріляли бойовики «ДНР», ніхто захистити не зміг.

Шість років тому бойовики батальйону «Керч» схопили хлопця в окупованому Донецьку. Степан повертався через захоплене місто у рідний Краматорськ.

За однією з версій, хлопця затримали за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку. Проте Ігор Стокоз — представник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації — стверджує, що мала місце і суперечка Степана з бойовиками, у якій він відстоював позицію єдиної неподільної країни.

Бити неповнолітнього бандити почали ще в Донецьку. Після цього вони вивезли хлопця у селище Горбачево-Михайлівка, де розстріляли.

За словами матері Степана, бойовики позбавили її сина не тільки життя, але і дня пам’яті.

«Нам спочатку сказали, що Стьопа загинув 25 липня, тому на могильній плиті вказали цю дату, але пізніше з’явилася інформація, що його вбили 27 липня. Точної інформації немає, тому ми дату на плиті міняти не стали. Точно ми зможемо щось дізнатися, коли будуть затримані вбивці».

Імена вбивць відомо. Керував стратою та катуваннями Вадим Погодін, посіпаки — Юрій Москальов і Максим Сухомлинов.

Зараз усі троє ховаються від правосуддя на території Росії та тимчасово окупованого Криму.

Мешканець Краматорська Олександр Масленічев згадує, яким був хлопець: «Дуже життєрадісна людина був. Таким, що рідко таких зустрінеш. Ну і патріотом справжнім. Любив Україну і помер за неї».

Загрузка...

Джерело

Loading...