Українські заробітчани вирвалися в Польщу, але там їх чекали неприємності

Uncategorized

До Польщі прибули українські заробітчани — всупереч обіцянкам всіх відправили на обсервацію. До Варшави 24 травня прибув перший чартерний рейс з українськими працівниками. У польській компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, яка спільно з МАУ організувала чартер заробітчан повідомили, що на борту літака перебувало 178 українців.

«Після прильоту вони вирушили на двотижневий карантин у карантині центри. Згідно вимогу української влади, з усіма працівниками укладено довгострокові контракти на роботу в Польщі. Також вони забезпечені медичною страховкою, у тому числі на випадок захворювання COVID-19», — йдеться в повідомленні.

Загрузка...

Дозвіл на переліт українцям видали в офіційних органах влади Польщі і України. Рейс організували у зв’язку з шаленим запитом на робочу силу польських роботодавців, а також українців, які хочуть поїхати в Польщу на роботу, відзначили в компанії.

На зворотному шляху з Варшави у Київ борт буде використаний МЗС України, як евакуаційний для громадян України.

Варто зауважити, що раніше у Польщі вирішили, що 14-денна обов’язкова обсервація для українських заробітчан не потрібна. Українці відразу ж можуть приступити до виконання робіт, але на практиці виявилося інше.

Джерело

Loading...