Пенсія в 55 років! Верховна Рада прийняла остаточне рішення!

Uncategorized

Верховна Рада України провалила голосування за законопроект про вихід жінок на пенсію після 55 років за умови наявності 30-річного стажу.

Відповідне голосування в українському парламенті відбулося 20 травня.

Загрузка...

Так, Рада відхилила законопроект про пенсійний вік жінок, який пропонував дозволити українкам до 2022 року виходити на пенсію у віці 55 років за умови наявності 30 років стажу, а також за умови попереднього звільнення з роботи.

У сесійній залі українського парламенту законопроект підтримали 264 народних депутата.

У Раді відбулося голосування за проект закону №0972 “Про внесення змін до закону” Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування “щодо удосконалення пенсійного забезпечення”.

Слід зазначити, що даний документ пропонувалося ветувати ще в 2015 році.

Законопроект депутатам рекомендував відхилити Комітет парламенту з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ще восени 2019 року.

Слід зазначити, що недавно глава комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова назвала підвищення пенсійного віку неминучим процесом. Вона повідомила про результати дослідження Світового банку, які свідчать, що в 2030 році при параметрах нинішньої солідарної системи в Україні пенсію за формулою отримуватимуть 40% громадян.

Джерело

Loading...
Loading...