Австрійські інвестори в шоці! «Якби ми знали про це до покупки землі нас би тут не було!»

Uncategorized

Австрійські інвестори в шоці: заводу Head за підключення до електрики виставили рахунок на 1,6 млн євро.

Власник UBC Group впевнений, що якби вони знали про це до покупки землі «їх би тут не було». Виробникові спортивних товарів Head, який хоче побудувати в Вінниці великий завод з виробництва спорядження для зимових видів спорту, потрібно заплатити 1,6 млн євро за підключення до електромереж. Про це повідомив в Facebook власник UBC Group Ігор Гуменний.

Загрузка...

«UBC Group веде спільний проект Head . Коли вони підписували меморандум, ще з «попередньою» владою їм задекларували вартість підключення-300 гр за кВт. Зараз оголосили – 3 972 грн за кВт. Їм потрібно мінімум 10 мВт. Це близько € 1.6 млн !!! Це потрібно заплатити, щоб тебе підключили і ти потім купував електроенергію!», – написав він.

За словами Гуменного, австрійці, коли почули цю цифру, дуже здивувались і перепитали «Це за що?». Після цього вони «вручну перераховували вартість кВт, перемножували на мегаватт, перепитували чи немає тут помилки».

«Якби їм оголосили ціну під час підписання меморандуму або до покупки землі їх би тут не було», – наголосив він.

«Але це ще не все: підключення – «голе». У Вінниці вартість за 1 кВт 3970 гривень – 140 євро (в інших областях вартість 1 кВт вище в рази, Полтава – 8000 гривень). Потім, виявляється, що лімітів в цьому місці немає, потрібно тягнути і включають коефіцієнт 1,25. Вартість самого кВт в Вінниці 3,35грн – 0,12 євро. Вже дорожче,ніж у Латвії. Вартість кВт в Ризі 0,112 євро. Тільки можливість купувати,ще не будувати і погоджувати проект. Для розуміння в економічних зонах Східної Європи, Росії, Казахстану, Білорусі підключення до електромереж або нуль або у 2-3 рази дешевше», – пише Гуменний.

Нагадаємо: про рішення Head будувати свій завод у Вінниці стало відомо у травні минулого року. Інвестиційний проект компанії складає 80 млн євро і передбачає три етапи.

У квітні 2019 товариство з обмеженою відповідальністю «Хед Вінниця», яке є дочірньою компанією австрійської HEAD International Holding GmbH, за результатами земельного аукціону стало власником земельної ділянки, яка знаходиться на території Вінницького індустріального парку за 34,5 млн грн. Ця компанія має намір побудувати в обласному центрі завод з виробництва споряджень для зимових видів спорту.

Джерело

Loading...
Loading...